Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα ύψη οι δαπάνες για το Internet of Things το 2021

Στα ύψη οι δαπάνες για το Internet of Things το 2021

Έκρηξη δαπανών για την παγκόσμια αγορά του Ιnternet of Τhings (Διαδίκτυο Πραγμάτων) προβλέπουν οι αναλυτές.

Έκρηξη δαπανών για την παγκόσμια αγορά του Ιnternet of Τhings (Διαδίκτυο Πραγμάτων) προβλέπουν οι αναλυτές.

Το Internet of Things είναι μια έννοια που αφορά τα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας – από βιομηχανικές μηχανές μέχρι wearable συσκευές που χρησιμοποιούν ενσωματωμένους αισθητήρες για τη συλλογή δεδομένων και την ανάληψη κάποιας δράσης σε αυτά μέσα σε ένα δίκτυο. Οι εφαρμογές είναι άπειρες: από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπου απαιτείται η συνεχής παρακολούθηση της ροής των χρησιμοποιούμενων υλικών, ώστε να αυξάνεται η παραγωγικότητα, έως το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού μας, που ήδη μας επιτρέπει να ελέγχουμε από απόσταση τις κλειδαριές, τους θερμοστάτες κ.ά.

Οι δαπάνες σε προϊόντα και υπηρεσίες ΙοΤ προβλέπεται ότι θα αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 14,4% έως το 2021. Το 2018 οι παγκόσμιες δαπάνες στο ΙοΤ θα φθάσουν τα 772 δισ. δολάρια, αύξηση κατά 14,6%, έναντι των 674 δισ. δολαρίων που αναμένεται ότι θα δαπανηθούν το 2017. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC, που περιλαμβάνονται στο «Worldwide Semianual Internet of Things Spending Guide», οι δαπάνες σε ΙοΤ, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα υπερβούν το 1 τρισ. δολάρια το 2020 και θα ανέλθουν σε 1,1 τρισ. δολάρια το 2021.

Το hardware του οικοσυστήματος του IoT θα είναι η μεγαλύτερη κατηγορία για τον κλάδο το 2018, με δαπάνες 239 δισ. δολάρια, οι υπηρεσίες θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία, ακολουθούμενη από το λογισμικό και τη συνδεσιμότητα. Το λογισμικό, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, θα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας του ΙοΤ, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία 16,1%. Οι δαπάνες για υπηρεσίες θα αυξάνονται, επίσης, με ταχύτερο ρυθμό από τις συνολικές δαπάνες και συγκεκριμένα κατά 15,1% μέχρι το τέλος της περιόδου πρόβλεψης.

Οι βιομηχανίες οι οποίες αναμένεται να δαπανήσουν περισσότερα κεφάλαια σε λύσεις IoT το 2018 είναι οι μεταποιητικές βιομηχανίες (189 δισ. δολάρια), οι μεταφορές (85 δισ. δολάρια) και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (73 δισ. δολάρια). Μερικές περιπτώσεις χρήσης του ΙοΤ που καταγράφει η μελέτη είναι η παρακολούθηση των εμπορευματικών φορτίων, η διαχείριση του στόλου στον τομέα των μεταφορών, αλλά και τα συνδεδεμένα οχήματα. Στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ως παράδειγμα αναφέρονται τα «έξυπνα» δίκτυα ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού ή τα «έξυπνα» κτίρια.

in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024