Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι κρύβονται πίσω από τη βόμβα στο βενζινάδικο

Ποιοι κρύβονται πίσω από τη βόμβα στο βενζινάδικο

Οι καταγγελίες που είχαν προηγηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων με αφορμή το ναυάγιο του «Αγία ΖώνηΙΙ» αλλά και οι αναφορές για λαθροχειρίες στο σύστημα εισροών - εκροών στις αντλίες καυσίμων, θεωρούνται ως πιθανές αιτίες για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο πρατήριο του 55χρονου Προέδρου της Ομοσπονδίας Μιχάλη Κιούση, στην Ανάβυσσο.

Οι καταγγελίες που είχαν προηγηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο από την
Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων
με αφορμή το ναυάγιο του «Αγία ΖώνηΙΙ» αλλά και οι αναφορές για
λαθροχειρίες στο σύστημα εισροών – εκροών στις αντλίες καυσίμων,
θεωρούνται ως πιθανές αιτίες για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε
τα ξημερώματα της Τρίτης στο πρατήριο του 55χρονου Προέδρου της
Ομοσπονδίας Μιχάλη Κιούση, στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος»
δύο άτομα πέταξαν μασούρια με δυναμίτη αφού άναψαν το φυτίλι και έσπευσαν να απομακρυνθούν. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου διέμενε σε κατοικία πάνω από το πρατήριο και ετοιμαζόταν εκείνη την ώρα να κατέβει στο ισόγειο. Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει κυρίως τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με ανακοίνωσή της, μετά την βομβιστική επίθεση, σημειώνει ότι «είναι άγνωστοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης, αλλά γνωστά είναι τα αίτια και τα συμφέροντα που ενοχλούνται από τη δράση της ομοσπονδίας κατά του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου και της παραβατικότητας». Όπως επισημαίνεται «η αντιπαράθεση με τα κυκλώματα αυτά αποτέλεσε αιτία και για άλλες παρόμοιες επιθέσεις, στο παρελθόν, κατά του κλάδου.

Συγκεκριμένα, το 2000 όταν και πάλι ήταν οξυμένη αυτή η αντιπαράθεση, η οποία είχε σχετισθεί και με τους περιορισμούς του ωραρίου για την ανεξέλεγκτη λειτουργία των πρατηρίων τις νύχτες, είχαν τοποθετηθεί βόμβες με σοβαρές υλικές ζημίες και σοβαρούς κινδύνους μεγάλης τραγωδίας, στα πρατήρια του τότε προέδρου (Μ. Παρασκευή, 28/4/2000) στη οδό Σόλωνος, στο κέντρο των Αθηνών, και του Γενικού Γραμματέα της ΟΒΕ (23/7/2000) στον Ασπρόπυργο καθώς και στην είσοδο των γραφείων της ΟΒΕ και της τοπικής Ένωσης Βενζινοπωλών (ΕΒΝΑ) (Μ. Τετάρτη, 25/4/2000) στην οδό Λόντου και Σόλωνος.

Στη δεκαετία του ΄90, επίσης, σημειώθηκε τρομοκρατική εισβολή μπράβων του λαθρεμπορίου στα γραφεία της ΟΒΕ και της ΕΒΝΑ, καταστρέφοντας εκδικητικά, όλο τον εξοπλισμό και τα έπιπλα, τρομοκρατώντας και απειλώντας τους υπαλλήλους».

Για να συμπληρώσουν «πρόκειται για κυκλώματα «λαμογιών» και λαθρεμπόρων από τα οποία είχε δεχτεί παλιότερα σωρεία απειλών για τη στάση του έναντι του λαθρεμπορίου, όπως απειλές δέχτηκαν και άλλα στελέχη του κλάδου, μη εξαιρουμένων και «φιλικών» απειλών να «μη λένε πολλά γιατί μπορεί να τους βρουν σε κανένα χαντάκι»».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες για τις επιθέσεις, το 2000, που περιγράφονται στην ανακοίνωση δεν είχαν αποδώσει οτιδήποτε.

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024