Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με... δόσεις η συζήτηση του Προϋπολογισμού

Με… δόσεις η συζήτηση του Προϋπολογισμού

Έγινε κι αυτό. Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό (που άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας) θα διεξαχθεί με... δόσεις. Και τούτο γίνεται για πρώτη φορά. Έτσι η συζήτηση θα διεξαθχεί  έως τις 13 Δεκεμβρίου και μετά θα διακοπεί και θα ξαναρχίσει στις 18 Δεκεμβρίου ώστε να ψηφιστεί στις 19 Δεκεμβρίου.

Έγινε κι αυτό. Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό (που άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας) θα διεξαχθεί με… δόσεις. Και τούτο γίνεται για πρώτη φορά. Έτσι η συζήτηση θα διεξαθχεί έως τις 13 Δεκεμβρίου και μετά θα διακοπεί και θα ξαναρχίσει στις 18 Δεκεμβρίου ώστε να ψηφιστεί στις 19 Δεκεμβρίου.

Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί συμβαίνει αυτό; Κατά μία εκδοχή επειδή θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής. Κατά μία άλλη εκδοχή επειδή το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το Συνέδριο της ΝΔ.

Γεγονός είναι ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις για την συζήτηση με δόσεις του Προϋπολογισμού. Ούτε από τη ΝΔ που συνήθως δεν αφήνει ασχολίαστη τέτοια εξέλιξη.

Αν και υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ (κυρίως του οικονομικού κύκλου) που δίνουν μια τρίτη εκδοχή. Οτι η κυβέρνηση επιδιώκει κατά ένα τρόπο να «αποδομήσει» το Συνέδριο της ΝΔ. Δηλαδή πριν από το Συνέδριο οι εισηγητές της πλειοψηφίας θα αναφέρονται στην έξοδο στις αγορές, στο τέλος του μνημονίου και αμέσως μετά το Συνέδριο της ΝΔ και έως την ψήφιση του Προϋπολογισμού, θα κάνουν λόγο για τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό που καλείται να ψηφίσει η Βουλή.

Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος Προϋπολογισμός που ψηφίζεται με τον παραδοσιακό τρόπο ψηφοφορίας. Από το 2018 όλες οι ψηφοφορίες θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024