Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινητικότητα: Θέλουν να φύγουν από ΕΦΚΑ να πάνε στο ΑΣΕΠ

Κινητικότητα: Θέλουν να φύγουν από ΕΦΚΑ να πάνε στο ΑΣΕΠ

Στις 5 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων του πρώτου κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων του πρώτου κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, με τις αιτήσεις να πραγματοποιούνται από τις 16 Νοεμβρίου έως και τις 5 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.117 αιτήσεις από δημοσίους υπαλλήλους.

Σημειώνεται πως ο 1ος Κύκλος Κινητικότητας περιελάμβανε 801 θέσεις, διαθέσιμες από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για μετάταξη ή απόσπαση. Ειδικότερα, εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας 456 θέσεις διαθέσιμες για μετάταξη και 345 θέσεις διαθέσιμες για απόσπαση. Συνολικά, στον πρώτο αυτό κύκλο της κινητικότητας έλαβαν μέρος μέσω των αιτήσεων 1.932 δημόσιοι υπάλληλοι. Οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν αφορούσαν 7.449 θέσεις, γεγονός που συνεπάγεται ένα μέσο όρο 7 θέσεων ανά αίτηση, καθώς οι υπάλληλοι είχαν το δικαίωμα να δηλώσουν περισσότερες από μία θέσεις.

Ωστόσο, υπήρχαν και 80 θέσεις σε φορείς του Δημοσίου – 42 στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, 10 στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, 9 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 8 στο υπουργείο Τουρισμού, 6 στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και 5 θέσεις στο υπουργείο Υγείας – για τις οποίες δεν υπήρξε καμία αίτηση.

Είναι ενδεικτικό πως «πρωταθλητές» στις αιτήσεις για θέσεις μετάταξης ή απόσπασης ήταν οι υπάλληλοι στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς 125 υπάλληλοι υπέβαλαν αίτηση ενώ η θέση που βρέθηκε πρώτη στη λίστα με τις πιο… περιζήτητες ήταν αυτή του Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ στο τμήμα Ελέγχου 1 στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), με σύνολο αιτήσεων 80.

Εύη Σαλτού

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024