Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρέ-καρέ η επιχείρηση του λιμενικού στο πλοίο με τα ναρκωτικά [βίντεο]

Καρέ-καρέ η επιχείρηση του λιμενικού στο πλοίο με τα ναρκωτικά [βίντεο]

Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπίσει η Ελληνική ακτοφυλακή βρέθηκε στα αμπάρια του ρυμουλκού σκάφους "ANDREAS" που εντοπίστηκε την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπίσει η Ελληνική ακτοφυλακή βρέθηκε στα αμπάρια του ρυμουλκού σκάφους «ANDREAS» που εντοπίστηκε την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Το σκάφος με σημαία Τανζανίας που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Λαττάκειας με προορισμό τη Μάλτα, ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ).



Στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων εμπλοκής για την ακινητοποίηση του ρυμουλκού, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις δοθείσες εντολές.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα 6 μέλη του πληρώματος, συριακής υπηκοότητας, ενώ το ρυμουλκό οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη Κρήτης, όπου μετά από ενδελεχή έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 241 δέματα με ναρκωτικές ουσίες, επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες επί του πλοίου. Συνολικά μετέφερε έξι τόνους και 178 κιλά κάνναβης συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει το πλήρωμα, το ρυμουλκό θα πήγαινε στη Μάλτα για επισκευαστικές εργασίες, ενώ στις 30 Νοεμβρίου βρισκόταν στη Λευκωσία. Τα 6 μέλη του πληρώματος αναμένεται να οδηγηθούν τις επόμενες ημέρες στην εισαγγελία Πειραιά.

Η έρευνα επί του ρυμουλκού για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης συνεχίζεται, ενώ για την υπόθεση διενεργείται περαιτέρω έρευνα της αρμόδιας διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του λιμενικού, με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές του εξωτερικού.

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024