Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Έξι στους δέκα δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για Brexit

Βρετανία: Έξι στους δέκα δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για Brexit

Οι Βρετανοί εμφανίζονται όλο και περισσότερο επικριτικοί απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαισιόδοξοι ως προς την έκβασή τους, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης. Το ποσοστό των Βρετανών που θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται με κακό τρόπο τις διαπραγματεύσεις έφτασε στο 61% τον Οκτώβριο.

Οι Βρετανοί εμφανίζονται όλο και περισσότερο επικριτικοί απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαισιόδοξοι ως προς την έκβασή τους, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Το ποσοστό των Βρετανών που θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται με κακό τρόπο τις διαπραγματεύσεις πέρασε από το 41% τον Φεβρουάριο στο 55% τον Ιούλιο και έφτασε στο 61% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσει μία «κακή συμφωνία» με τις Βρυξέλλες αυξήθηκε από 37% τον Φεβρουάριο σε 44% τον Ιούλιο και σε 52% τον Οκτώβριο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, μόνο το 19% θεωρεί ότι το Λονδίνο θα εξασφαλίσει μία «καλή συμφωνία».

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε τρεις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα 2.200 ατόμων τον Φεβρουάριο, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο.

«Δεν πρέπει να φθάσουμε στο συμπέρασμα ότι η αυξανόμενη απογοήτευση και δυσαρέσκεια απέναντι στο Brexit θα πείσουν αναγκαστικά τους ψηφοφόρους να μεταβάλουν τη γνώμη τους για το είδος της συμφωνίας που το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επιδιώξει ή για την ισχύ της αρχικής απόφασης για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται σε σημείωμά του ο επικεφαλής ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Τζον Κέρτις.

«Μέχρι στιγμής, οι ψηφοφόροι τείνουν να επικρίνουν τους παράγοντες της διαδικασίας του Brexit εξαιτίας αυτού που εκλαμβάνουν ως αποτυχία στην εκπλήρωση των επιδιωκόμενων από τους ψηφοφόρους στόχων, παρά να θέσουν σε αμφισβήτηση την απόφαση για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθαυτή».

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024