Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί παίρνει πάλι γονική άδεια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Γιατί παίρνει πάλι γονική άδεια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Γονική άδεια θα πάρει και πάλι ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον Δεκέμβριο ώστε, όπως είπε, να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Γονική άδεια θα πάρει και πάλι ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον Δεκέμβριο ώστε, όπως είπε, να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Το Facebook παρέχει τετράμηνη γονική άδεια μετ’ αποδοχών, τόσο στις μητέρες όσο και στους πατέρες, κάτι που θεωρείται γενναιόδωρο για τα δεδομένα των αμερικανικών επιχειρήσεων, αν και μερικές εταιρείες του τομέα τεχνολογίας είναι ακόμη πιο γενναιόδωρες προς τους εργαζόμενους νέους γονείς. Η άδεια μπορεί να ληφθεί τμηματικά.

Ο 33χρονος Ζούκερμπεργκ είχε πάρει ένα μήνα γονική άδεια, μόλις γεννήθηκε η δεύτερη κόρη του τον Αύγουστο. Ενώ είχε κάνει το ίδιο και το 2015, όταν είχε γεννηθεί η μεγαλύτερη κόρη του.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που δεν έχει κατοχυρώσει επίσημα, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την υποχρέωση των εργοδοτών να παρέχουν γονική άδεια, αφήνοντας το ζήτημα στην ευχέρεια των πολιτειών, των τοπικών κοινοτήτων και των ίδιων των εταιρειών.

Μία στις τέσσερις νέες μητέρες, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, επιστρέφει στη δουλειά της μέσα σε δύο εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού της.

Βέβαια, υπάρχει και το ερώτημα τι ακριβώς κάνει ο νέος γονιός, όταν παίρνει την άδεια του. Ο Ζούκερμπεργκ, για παράδειγμα, αποκάλυψε, σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι όταν πήρε την προηγούμενη μηνιαία άδειά του, δεν ασχολιόταν και πολύ με πάνες και άλλα μωρουδιακά θέματα. Όπως είπε, «περνούσα πολλή ώρα με συνεργάτες μου πάνω στο ζήτημα της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές». Ίσως η γυναίκα του να μην ήταν πολύ χαρούμενη…

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024