Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση σε πανικό, όμηρος του Καμμένου ο Τσίπρας

Κυβέρνηση σε πανικό, όμηρος του Καμμένου ο Τσίπρας

Σε άτακτη υποχώρηση τρέπεται η κυβέρνηση, με την αναβολή της συζήτησης της επερώτησης της ΝΔ για τους χειρισμούς του Π.Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. Η μεθόδευση με τον κ. Τσίπρα που ζήτησε και πέτυχε την αναβολή, εκλαμβάνεται από την αντιπολίτευση ως ένδειξη του πανικού και ως μία ακόμη προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων.

Σε άτακτη υποχώρηση τρέπεται η κυβέρνηση, με την αναβολή της συζήτησης της επερώτησης της ΝΔ για τους χειρισμούς του Π.Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

Η μεθόδευση με τον κ. Τσίπρα που ζήτησε και πέτυχε την αναβολή, εκλαμβάνεται από την αντιπολίτευση ως ένδειξη του πανικού και ως μία ακόμη προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων.

Και αυτό, επειδή όπως επισημαίνεται, η συζήτηση θα πραγματοποιούνταν ούτως ή άλλως εξ αναβολής και όλες οι υποχρεώσεις του κ. Τσίπρα ήταν γνωστές (σύμφωνα και με τα όσα ο ίδιος ανέφερε στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση), όταν είχε οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της.

Πέραν τούτου, η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προβλέπει τοποθέτηση του πρωθυπουργού σε επερώτηση, δεδομένο που καθιστά την αναβολή για έναν επιπλέον λόγο θεσμικά ατυχή επιλογή.

Στο πολιτικό πεδίο η μεθόδευση της κυβέρνησης καταδεικνύει δυο ακόμη παραμέτρους:

– αφενός, την πολιτική ομηρία του κ. Τσίπρα από τον κ. Καμμένο, τον οποίο ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να παρακολουθεί και να υπερασπίζεται και

– αφετέρου, την αδυναμία του Μεγάρου Μαξίμου να απεγκλωβιστεί από την ατζέντα των τελευταίων εβδομάδων, η οποία καθορίζεται είτε από τις διαχειριστικές και διοικητικές της ανεπάρκειες (βλ. καταστροφικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική), είτε από τις υποθέσεις που αποκαλύπτονται και φέρνουν την ηγεσία της κυβέρνησης σε θέση απολογούμενου.

Άγγελος Κωβαίος

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024