Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του Μετρό την Τρίτη

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του Μετρό την Τρίτη

Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς αύριο Τρίτη, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών προχωρά σε 24ωρη απεργία «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του  κέρδους και της ιδιωτικοποίησης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς αύριο Τρίτη, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών προχωρά σε 24ωρη απεργία «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα κινηθούν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επίλυση του χρηματοδοτικού των αστικών συγκοινωνιών καθώς δηλώνουν θορυβημένοι από δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Τσακαλώτο να έχει ζητήσει από τη Διοίκηση του Υπερταμείου να επιβάλλει εξορθολογισμό στο κόστος λειτουργίας και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθούν η παραγωγικότητα και η κερδοφορία των ΔΕΚΟ, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν υπό ανταγωνιστικές πλέον συνθήκες.

Συμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, «το υπουργείο Οικονομικών ζητάει να αντιμετωπιστούν οι αστικές συγκοινωνίες όχι πλέον σαν αγαθό που το έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα με το αν μπορούν να το πληρώνουν, αλλά σαν εμπόρευμα που πρέπει να μπει στον πάγκο του χασάπη, να «εξορθολογιστεί», να «αναδιαρθρωθεί» για να βγάζει περισσότερο κέρδος».

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, το σταδιακό κλείσιμο των πυλών εισόδου-εξόδου σε τέσσερις σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Πρόκειται για τους σταθμούς Αεροδρόμιο, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος, ενώ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα πρόσβασης με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πάντως, τα προβλήματα παραμένουν καθώς οι ουρές πολιτών στα εκδοτήρια συνεχίζονται. Να σημειωθεί ότι η ΣΤΑΣΥ διαθέτει προσωπικό για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού σε όλους στους σταθμούς, αλλά φαίνεται πως οι απορίες και οι ερωτήσεις είναι περισσότερες από τις αναμενόμενες.

in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024