Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέοι στον συνδικαλισμό ενόψει των εκλογών του ΔΣΑ

Νέοι στον συνδικαλισμό ενόψει των εκλογών του ΔΣΑ

Σε μια περίοδο που ο συνδικαλισμός έχει απαξιωθεί και που οι νέοι δεν ενδιαφέρονται να αναμιχθούν στα κοινά ορισμένοι έκαναν την διαφορά στα ψηφοδέλτια των εκλογών για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Σε μια περίοδο που ο συνδικαλισμός έχει απαξιωθεί και που οι νέοι δεν ενδιαφέρονται να αναμιχθούν στα κοινά ορισμένοι έκαναν την διαφορά στα ψηφοδέλτια των εκλογών για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Σε ηλικία 33 χρόνων ο Σπυρίδων Αδάμ, δικηγόρος σήμερα στην Αθήνα αποφάσισε να είναι υποψήφιος για τις εκλογές του συλλόγου με τον σύνδεσμο «Ο Δικηγόρος – ολοι μαζί εμείς» γιατί όπως μας λέει.

«Το πιο κύριο για μένα, είναι ότι πέρα από όλα τα άλλα, υποστηρίζω τον μόνο εκ των υποψηφίων προέδρων που έχει χρησιμοποιήσει σε πλήρη έκταση τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Γνωρίζω δε καλά ότι η αισθητική του προσβάλλεται όσο και η δική μου από τη σημερινή εικόνα της Δικαιοσύνης: Η έλλειψη μηχανοργάνωσης είναι παγκοίνως γνωστή αν όχι παροιμιώδης, ενώ οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς δικηγόρους και πολίτες έχουν μείνει – στην καλύτερη των περιπτώσεων – στον 20ο αιώνα. Χρειαζόμαστε λοιπόν έναν Πρόεδρο που θα εισφέρει πολύ περισσότερη επιμονή και υπομονή πάνω στο θέμα της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης από αυτήν που επέδειξαν οι δύο προηγούμενες διοικήσεις του Συλλόγου».

Μόλις στα 27 της χρόνια η Κατερίνα Καϊπάνου αποφάσισε να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ….στην Πράξη», διότι θεωρεί πως είναι αναγκαία η συμμετοχή σας κοινά ιδιαίτερα στην πολύ κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που διανύει ο κλάδος της.

«Η ενασχόληση με τα κοινά κρίνεται απαραίτητη, ιδίως τη σημερινή εποχή, με τις συνεχόμενες εναλλαγές των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων. Δεν γίνεται να μένουμε θεατές αυτών των εξελίξεων, πρέπει να τις διαμορφώνουμε. Έτσι, στην πιο κρίσιμη καμπή που διανύει ο κλάδος μας, δεδομένου ότι οι δικηγόροι καλούνται να αντεπεξέλθουν υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες με χαρακτηριστική τη φορολογία που αγγίζει ακόμα και το 70% του εισοδήματός μας μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές και την συνεχή διαγραφή νέων συναδέλφων από τα μητρώα του συλλόγου, επιλέγω να μη μείνω θεατής, αλλά να συμμετάσχω ενεργά και με όλες μου τις δυνάμεις στη βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων μου και στην εξύψωση της θέσης του δικηγόρου στην κοινωνία. Είναι ώρα η γενιά μου να βγει μπροστά να δώσει δυναμικό παρόν και να διαχειριστεί με αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια τις εξελίξεις. Είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της σύγχρονης δικηγορίας και να δώσουμε σύγχρονες λύσεις».

Έμεινε θεατής για πολύ καιρό και τώρα θέλει να να εκθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις του για ένα καλύτερο μέλλον για εκείνον και τους συναδέλφους του δηλώνει ο Χρίστος Δερδεμέζης υποψήφιος με τον συνδυασμό ΠΥΞΙΔΑ (συνδυασμός χωρίς υποψήφιο πρόεδρο).

«Είναι η πρώτη φορά που θέτω υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ. Από τότε που ήμουν φοιτητής στην Νομική Σχολή της Θράκης ασχολούμουν με τα «κοινά», ενώ διετέλεσα και Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Κομοτηνής «Κώστας Βάρναλης». Στην ενασχόληση μου με τα «κοινά», με γοήτευσαν από την πρώτη στιγμή δύο πράγματα: αφ’ ενός, ότι έχεις την ευκαιρία να υλοποιήσεις, ή τουλάχιστον, να προσπαθήσεις να υλοποιήσεις τις ιδέες σου, αφ’ ετέρου η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους και η εν τέλει σύνθεση διαφορετικών, ακόμα και αντίθετων πολλές φορές απόψεων. Με λίγα λόγια το γεγονός, ότι δεν μένεις απαθής, ή «γκρινιάρης θεατής» των εξελίξεων, αλλά δίνεις ό,τι περισσότερο μπορείς και ό,τι καλύτερο μπορείς για το συλλογικό καλό»

Οι εκλογές για την ηγεσία του ΔΣΑ θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικές στις 3 και 4 Δεκεμβρίου με τους δυο υποψηφίους που θα καταφέρουν να περάσουν στο δεύτερο γύρο.

in.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024