Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Άλλες δέκα ημέρες προθεσμία δίνει το υπουργείο Οικονομικών στην ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα, οποία λήγει αύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Άλλες δέκα ημέρες προθεσμία δίνει το υπουργείο Οικονομικών στην ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα, οποία έληγε αύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Υπ. Οικονομικών κος Τσακαλώτος στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του ν.4387/2016, ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων, για την Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθος ΑΕ και άλλες διατάξεις» επεκτείνεται η παράταση για την οικειοθελή δήλωση εισοδημάτων μέχρι 25 Νοεμβρίου.

Ως τώρα, το ενδιαφέρον υπαγωγής ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις, με τους φορολογούμενους να επικαλούνται από δωρεές μέχρι ακίνητα προκειμένου να δικαιολογήσουν τραπεζικές καταθέσεις. Περίπου 100.000 φορολογούμενοι έχουν κάνει ήδη χρήση των ευεργετικών διατάξεων, κλείνοντας εκκρεμείς υποθέσεις τους με την εφορία, υποβάλλοντας με χαμηλότερα πρόστιμα τροποποιητικές δηλώσεις. Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι έχουν «αποκαλυφθεί» με τη ρύθμιση αδήλωτα κεφάλαια περίπου 5 δισ. ευρώ, ενώ οι βεβαιωμένοι φόροι ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.

Οι ρυθμίσεις επιτρέπουν σε όσους φορολογούμενους δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις για πάσης φύσεως φόρους, κατά τα έτη 2001 έως και 2016 να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές εκπρόθεσμες δηλώσεις κερδίζοντας σημαντικές μειώσεις στους πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς επίσης και απαλλαγή από ποινικές κυρώσεις για τη διάπραξη αδικημάτων μεγάλης φοροδιαφυγής.

Επίσης, οι εν λόγω ρυθμίσεις προβλέπουν και σημαντικές μειώσεις στους πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς επίσης και απαλλαγή από ποινικές κυρώσεις για τη διάπραξη αδικημάτων μεγάλης φοροδιαφυγής.

Εντατικοποίηση των ελέγχων

Από την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας (σ.σ. 26 Νοεμβρίου) τόσο τα Ελεγκτικά Κέντρα όσο και οι ΔΟΥ θα χρειαστεί να εντατικοποιήσουν τους ρυθμούς διενέργειας φορολογικών ελέγχων δίδοντας απόλυτη προτεραιότητα σε φορολογικές υποθέσεις που παραγράφονται στις 31-12-2017.

Συγκεκριμένα, θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος της χρήσης του 2011, για τις οποίες η πενταετής περίοδος παραγραφής των αξιώσεων του Δημοσίου λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς επίσης και σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος της χρήσης του 2006, για τις οποίες έχουν στη διάθεσή τους «συμπληρωματικά στοιχεία» για φοροδιαφυγή τα οποία δεν υπήρχαν πριν από την πάροδο της κανονικής πενταετούς περιόδου παραγραφής της συγκεκριμένης χρήσης.

in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024