Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλειο κρασί και τέλεια μπίρα υπόσχεται ένα… γονίδιο

Τέλειο κρασί και τέλεια μπίρα υπόσχεται ένα… γονίδιο

Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου VB στο Βέλγιο υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το γονίδιο που δίνει στο κρασί και την μπίρα την γεύση και το άρωμα τους. Η ανακάλυψη εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα ποιοτικότερα είδη κρασιού και μπίρας.

Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου VB στο Βέλγιο υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το γονίδιο που δίνει στο κρασί και την μπίρα την γεύση και το άρωμα τους. Η ανακάλυψη εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα ποιοτικότερα είδη κρασιού και μπίρας.

Ήδη οι ερευνητές της VB έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με μια ζυθοποιεία στο Βέλγιο την προσπάθεια ανάπτυξης μίας γενετικά τροποποιημένης μαγιάς, ενσωματώνοντας σε αυτή το γονίδιο που θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην δημιουργία αρκετών νέων ειδών μπίρας με καλύτερη γεύση και άρωμα από αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Οι ερευνητές της VB κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το DNA της μαγιάς που θεωρείται υπεύθυνο για την δημιουργία του φαινολικού εστέρα, ο οποίος και συνδέεται άμεσα με τα αρώματα και την γεύση.

Η γενετικά τροποποιημένη μαγιά που αναπτύσσουν οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην παραγωγή κρασιών και μπίρας με ιδιαίτερα ευχάριστες, κυρίως γλυκές, γεύσεις και αρώματα. Οι θιασώτες της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να δημιουργηθεί από εκείνη που δημιουργείται «καλλιεργώντας» γονίδια μαγιάς με φυσικό τρόπο, ενώ επιπλέον η όλη διαδικασία της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς είναι πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά.

H «υγιεινή» μπίρα

Μπορεί οι ερευνητές στο Βέλγιο να θέλησαν να δημιουργήσουν πιο εύγευστες μπίρες αλλά συνάδελφοι τους στην Σιγκαπούρη σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μπίρες που να είναι ωφέλιμες στον οργανισμό.

Δημιούργησαν πρόσφατα μια μπίρα με προβιοτικά που κάνει καλό στο πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα Οι ερευνητές δημιούργησαν ελαφριά μπίρα που περιέχει έναν ωφέλιμο λακτοβάκιλλο. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν για σχεδόν έναν χρόνο μέχρι να πετύχουν τον κατάλληλο συνδυασμό βύνης, αλκοόλ, λυκίσκου και στελέχους προβιοτικού βακτηρίου, μέχρι να καταλήξει στο αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια «χλωμή» αφρώδη μπίρα που έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και 3,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, λίγο κάτω δηλαδή από το 4-6% αλκοόλ των συνηθισμένων μπιρών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ανά 100 ml περιέχει 1 δισεκατομμύριο προβιοτικούς οργανισμούς του λακτοβάκιλλου paracasei L26.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024