Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμίνης: Την Κυριακή μιλάει η κοινωνία

Καμίνης: Την Κυριακή μιλάει η κοινωνία

Την Κέρκυρα επέλεξε για να ολοκληρώσει την προεκλογική του περιοδεία, ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Την Κυριακή μιλάει η κοινωνία και τελειώνουμε με τους μηχανισμούς», τόνισε στους παρευρισκόμενους.

Την Κέρκυρα επέλεξε για να ολοκληρώσει την προεκλογική του περιοδεία, ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Την Κυριακή μιλάει η κοινωνία και τελειώνουμε με τους μηχανισμούς», τόνισε στους παρευρισκόμενους στην κεντρική του ομιλία, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τους δημοσιογράφους, ο κ. Καμίνης ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα ανταποκριθούν στην κάλπη είναι αυτός που θα δώσει την ισχύ στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι «όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχουν, τόσο ευρύτερη θα είναι και η νομιμοποίηση του εγχειρήματος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η βούληση του κόσμου μας να προχωρήσουμε γρήγορα προς το ενιαίο κόμμα».

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανταπόκριση των ψηφοφόρων, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, τους τελευταίους δύο μήνες, έχει δει ότι υπάρχει ένα αυθεντικό κίνημα ανθρώπων που εντάσσονται στον μεσαίο, «μετριοπαθή χώρο» όπως τον χαρακτήρισε, στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, που ζητούν «επιτέλους να μπορέσει να εκφραστεί η κοινωνία αυθεντικά».

«Θέλουν αυτό να γίνει, όχι μέσα από κομματικούς μηχανισμούς και κομματικούς στρατούς. Πρέπει επιτέλους ο κόσμος του χώρου αυτού να αποκτήσει την αυτονομία του. Στις 12 Νοεμβρίου πρέπει να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι, να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κόμμα ενιαίο, ένα κόμμα που θα δώσει διέξοδο απέναντι στο δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που κρατάνε την χώρα διχασμένη και την οικονομία της καθηλωμένη. Η ψήφος στις 12 Νοεμβρίου, δεν θα είναι ψήφος μόνο για ένα πρόσωπο – θα είναι για κάτι πάρα πολύ ευρύτερο. Θα είναι για τη δημιουργία ενός πολιτικού κόμματος, το οποίο θα φέρει μία μεγάλη ανατροπή στην πολιτική ζωή της χώρας» σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα.

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν επαρκεί ο χρόνος ώστε ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία, ο κ. Καμίνης είπε χαρακτηριστικά: «Aν επαρκεί ο χρόνος για να συγκροτηθούμε γρήγορα σε πολιτικό κόμμα και να πάμε να διεκδικήσουμε με φιλοδοξίες την κυβερνητική εξουσία, είναι ένα θέμα. Εμείς θα πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Χωρίς όμως με υπερβολική βιασύνη, γιατί θα πρέπει να δώσουμε πάρα πολύ βάρος στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στη χώρα.

Γιατί θα πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να συνοψιστεί σε δέκα βασικές μεταρρυθμίσεις, που θα καλέσουμε και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε ένα εθνικό σύμφωνο. «Τσόντα» δεν πρόκειται να γίνουμε κανενός, γιατί από τη στιγμή πλέον που εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή της χώρας ο μεγάλος αυτός πολιτικός χώρος, συγκροτημένος σε ένα ενιαίο κόμμα και παρουσιάζει το πρόγραμμά του, καλεί τους άλλους να τοποθετηθούν επ’ αυτού.

Οποιοδήποτε είδους συνεργασίες μεταξύ κομμάτων πριν από τις εκλογές, μετά από τις εκλογές, έχουν πάρα πολλές παραλλαγές και εκδοχές. Ένα πρέπει να είναι το απαραίτητο στοιχείο: Προγραμματικές συμφωνίες και όχι συνεργασίες πλέον βεβιασμένες μεταξύ κομμάτων, με σκοπό και μόνο το να παραμείνουν στην εξουσία. Αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί αυτό μας έχει κρατήσει καθηλωμένους τόσα χρόνια».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024