Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά της λιτότητας

Βραζιλία: Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά της λιτότητας

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Σάο Πάολο, στο πλαίσιο της ημέρας εθνικής κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, ιδίως κατά του νέο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο.

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Σάο Πάολο, στο πλαίσιο της ημέρας εθνικής κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, ιδίως κατά του νέο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται, επίσης, για ένα νομοσχέδιο σχετικό με τις συντάξεις και τάσσονται κατά των σχεδίων ιδιωτικοποιήσεων που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Μισέλ Τεμέρ.

Κινητοποιήσεις, που γίνονται έπειτα από πρωτοβουλία των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας, αναμένονται αργότερα την Παρασκευή και σε άλλες πόλεις της χώρας, ιδίως στο Ρίο ντε Τζανέιρο και την πρωτεύουσα της χώρας, τη Μπραζίλια.

«Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή της χώρας μας, την απώλεια των κοινωνικών κατακτήσεων και τις απειλές εναντίον της Δημοκρατίας» δήλωσε η Τέλμα ντε Μπάρος, μια εκπαιδευτικός ηλικίας 57 ετών, που διαδήλωνε στην πλατεία Σε, στο κέντρο του Σάο Πάολο, της οικονομικής πρωτεύουσας της Βραζιλίας.

Στο Ρίο, διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο πάνω στη γέφυρα που ενώνει την πόλη με το Νιτερόι, στην άλλη πλευρά του κόλπου Γκουαναμπάρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα άνω των 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον ιστότοπο G1.

Η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Μισέλ Τεμέρ εφάρμοσε τον περασμένο χρόνο μια σειρά μέτρων λιτότητας σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί το αστρονομικό δημόσιο έλλειμμα και να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία, έπειτα από δύο συνεχόμενα χρόνια ύφεσης.

Ο νέος νόμος για τις εργασιακές σχέσεις, που ενέκρινε η Γερουσία τον Ιούλιο, προβλέπει περισσότερο «ευέλικτες» συμβάσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει μια μεταρρύθμιση που στοχεύει στην αύξηση του κατώτερου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ισχύον καθεστώς, όμως η κυβέρνηση επιχειρεί να εφεύρει τρόπους για να το τροποποιήσει, σε βάρος των εργαζομένων. Οι πολίτες πληρώνουν πάντα τον λογαριασμό» είπε ο Ζούλιο Τέλμο, ένας 45χρονος διαδηλωτής.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024