Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γιατροί στον Ευαγγελισμό αντί γραφείου έχουν παραβάν

Οι γιατροί στον Ευαγγελισμό αντί γραφείου έχουν παραβάν

Η εικόνα των δωματίων με τα παραβάν -που δημιουργούν μία ψευδαίσθηση απομόνωσης στους ασθενείς- είναι ταυτισμένη με το ΕΣΥ. Μόνον που οι φωτογραφίες αυτές δεν απεικονίζουν θάλαμο νοσηλείας αλλά γραφείο γιατρών στον Ευαγγελισμό.

Η εικόνα των δωματίων με τα παραβάν -που δημιουργούν μία ψευδαίσθηση απομόνωσης στους ασθενείς- είναι ταυτισμένη με το ΕΣΥ. Μόνον που οι φωτογραφίες αυτές δεν απεικονίζουν θάλαμο νοσηλείας αλλά γραφείο γιατρών στον Ευαγγελισμό.

Στο γραφείο αυτό, οι γιατροί καλούνται να συζητήσουν για τα περιστατικά, να δεχτούν συγγενείς ασθενών ώστε να τους ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας τους, να μελετήσουν…

Εντούτοις, τις τελευταίας τρεις εβδομάδες το παραβάν δεν τους επιτρέπει να εργαστούν υπό συνθήκες ησυχίας.

Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί πόσο δύσκολο είναι να επισκευάσει μία πόρτα. Η απάντηση, έρχεται από το ίδιο το προσωπικό του Ευαγγελισμού, σημειώνοντας ότι στα χρόνια της κρίσης ακόμη και η κτιριακή συντήρηση είναι σε κάποιες περιπτώσεις ακατόρθωτη εξ’ αιτίας της έλλειψης προσωπικού και κονδυλιών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας προβλέπονται 120 οργανικές θέσεις στην τεχνική υπηρεσία. Όμως, στην πράξη υπηρετούν μόλις 41 εργαζόμενοι, εκ των οποίων κανείς μαραγκός (παλαιότερα υπηρετούσαν τρεις).

Οι φτωχοί προϋπολογισμοί στο ΕΣΥ προκαλούν καθημερινά λειτουργικές αρρυθμίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Πρόσφατα εκδηλώθηκαν… επιπλοκές στο νοσοκομείο της Άρτας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού Άρτας τον τελευταίο μήνα δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφους του νοσηλευτικού ιδρύματος λόγω βλάβης.

Μάλιστα, «η ταυτόχρονη βλάβη στον αξονικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Γιάννενα αναγκάζει τους ασθενείς να οδηγούνται ακόμη και στην Θεσσαλία για μια αξονική με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: «Επίσης λόγω λειψής συντήρησης σταμάτησε και η λειτουργία της μέτρησης οστικής πυκνότητας και του μαστογράφου, ενώ το τμήμα υπερήχων υπολειτουργεί, καθώς το μηχάνημα του υπερήχου είναι και αυτό παλιό και χρήζει αντικατάστασης».

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο Άρτας εμφανίζονται βλάβες στο ασανσέρ με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των νοσηλευόμενων, του προσωπικού και των επισκεπτών. «Και το αποκορύφωμα της προσπάθειας εξοικονόμησης χρημάτων αποτελεί το γεγονός ότι εδώ και μήνες μόνο κάθε πρωί υπάρχει ζεστό νερό στο νοσοκομείο και έρχεται χειμώνας», καταλήγει το Σωματείο Εργαζομένων.

Μάρθα Καϊτανίδη

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024