Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Τιμωρία μαθητή που ύψωσε ελληνική σημαία σε στύλο

Κρήτη: Τιμωρία μαθητή που ύψωσε ελληνική σημαία σε στύλο

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Λύκειο Γαζίου, όταν παραμονές της 28ης Οκτωβρίου μαθητής της Γ' τάξης επιχείρησε να υψώσει την ελληνική σημαία σε στύλο, πράξη που κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη από τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι τον επέπληξαν με μονοήμερη αποβολή. Σε αντίδραση αυτού, μερίδα μαθητών έδειξαν τη συμπαράστασή τους, υψώνοντας σημαίες σε διάφορα σημεία του σχολείου.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Λύκειο Γαζίου, όταν παραμονές της 28ης Οκτωβρίου μαθητής της Γ’ τάξης επιχείρησε να υψώσει την ελληνική σημαία σε στύλο, πράξη που κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη από τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι τον επέπληξαν με μονοήμερη αποβολή.

Σήμερα, μερίδα μαθητών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμμαθητή τους αλλά και σε μια συμβολική πράξη, κράτησαν ο καθένας στα χέρια του μια μικρή σημαία και ύψωσαν και δέκα μεγάλες ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής οι μαθητές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι καθηγητές τονίζουν πως η τιμωρία δεν επιβάλλεται λόγω της αγάπης του μαθητή για το εθνικό σύμβολο, αλλά επειδή υπήρχε ο κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα, κάτι για το οποίο θα έφεραν και οι ίδιοι ευθύνη.

Στο σχολείο, πάντως, δεν υπήρχε ελληνική σημαία εδώ και 4 χρόνια, και για τον λόγο αυτό είχαν εκφραστεί πολλές φορές παράπονα από μαθητές και γονείς.

Κ.Χ.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024