Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέες προσφυγές στο ΣτΕ από Ελληνικός Χρυσός και εργαζόμενους

Νέες προσφυγές στο ΣτΕ από Ελληνικός Χρυσός και εργαζόμενους

Η ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι θέτει σε καθεστώς συντήρησης το μεταλλείο και τις εγκαταστάσεις στις Σκουρίες Χαλκιδικής, συνοδεύθηκε και με νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την εταιρεία και σωματεία εργαζομένων που στρέφονται κατά του υπουργού Γ.Σταθάκη, σχετικά με την χορήγηση αδειών εγκαταστάσεων στις Σκουριές Κασσάνδρας, Χαλκιδικής.

Η ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι θέτει σε καθεστώς συντήρησης το μεταλλείο και τις εγκαταστάσεις στις Σκουρίες Χαλκιδικής, συνοδεύθηκε και με νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την εταιρεία και σωματεία εργαζομένων εναντίον του υπουργού Γ.Σταθάκη.

Ειδικότερα, νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη, η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και σωματεία εργαζομένων, σχετικά με την χορήγηση αδειών εγκαταστάσεων στις Σκουριές Κασσάνδρας, Χαλκιδικής, στρεφόμενοι κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, η εν λόγω εταιρεία είχε καταθέσει την πρώτη αίτηση του νέου κύκλου δικαστικών διεκδικήσεών της στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος, να αποφανθεί επί του αιτήματος που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο για χορήγηση παράτασης ενός έτους, της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, στις Σκουριές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24.3.2017.

Η εν λόγω άδεια εγκατάστασης, αφορά, μεταξύ άλλων, το παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου και τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης. Δηλαδή, εγκαταστάσεις αναγκαίες για την λειτουργία του όλου έργου.

Σήμερα, κατέθεσε νέες αιτήσεις, με τις οποίες ζητεί να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος να χορηγήσει, αφενός διετή παράταση της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών και αφετέρου να χορηγήσει για το ίδιο έργο συμπληρωματική-τροποποιητική άδεια εγκατάστασης.

Ακόμη, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν ακόμη: 1) το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, 2) η συνδικαλιστική επαγγελματική οργάνωση των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ Ελληνικός Χρυσός και 3) το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Τα σωματεία προσέφυγαν για το θέμα της παράτασης ενός έτους, της άδειας στάσης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024