Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προς καθεστώς ειδικής διαχείρισης τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Προς καθεστώς ειδικής διαχείρισης τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Κατατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς η αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την ένταξη σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Κατατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς η
αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την ένταξη σε καθεστώς
Ειδικής Διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Στην αίτηση τους οι δυο πλευρές ,που συγκεντρώνουν ως πιστωτές την πλειοψηφία των οφειλών που έχει η εταιρεία ,ζητούν την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή με σκοπό την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των ναυπηγείων μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού με στόχο την ανεύρεση νέου επενδυτή και την ικανοποίηση των απαιτήσεων τους.

Με την αίτηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά να ικανοποιηθεί για το σύνολο των κρατικών ενισχύσεων που έχουν δοθεί προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ποσό το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 665 εκατ. ευρώ ενώ η Τράπεζα Πειραιώς για οφειλές συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο η εταιρεία έχει σημαντικές οφειλές και προς τρίτους και προς τους εργαζόμενους. Μάλιστα προς τους εργαζόμενους το ύψος των οφειλών ξεπερνά τα 176 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στην αίτηση που κατατέθηκε με σκοπό την ένταξη της επιχείρησης στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει η Κυβέρνηση αναφορικά με το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στόχος είναι ο διαχωρισμός τους σε εμπορικό και στρατιωτικό σκέλος και στην συνεχεία η ανεύρεση επενδυτών.

Σκούφου Δήμητρα

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024