Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επενδύσεις, ανάπτυξη και ασφάλεια στο τραπέζι Τσίπρα - Τραμπ

Επενδύσεις, ανάπτυξη και ασφάλεια στο τραπέζι Τσίπρα – Τραμπ

Το Σάββατο ξεκινά τις επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, με φορείς, αξιωματούχους και επενδυτές ο Αλέξης Τσίπρας, με κορύφωση την συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη.

Να επιβεβαιώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω αξιωματούχων, φορέων και επενδυτών, την αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα βρεθεί στις ΗΠΑ από το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών και συζητήσεων με φορείς, ανώτατους και ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, επενδυτές, επιχειρηματίες και μέλη της ελληνικής ομογένειας, βάζοντας στο επίκεντρο τομείς όπως οι επενδύσεις, η οικονομία, οι σχέσεις της Αθήνας με την ομογένεια, η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και η ενέργεια.

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα ξεκινά από το Σικάγο, όπου θα έχει αρκετές επαφές το Σαββατοκύριακο, τόσο με τους φορείς και τις οργανώσεις της ομογένειας, καθώς επίσης και με Αμερικανούς αξιωματούχους που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την παρουσία του στην πρωτεύουσα του Ιλινόι, ενώ τη Δευτέρα, θα συναντήσει τον δήμαρχο του Σικάγου Rahm Emmanuel και τον κυβερνήτη του Ιλινόι Bruce Rauner.

Η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα του Ιλινόι θα ολοκληρωθεί με ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs, με αντικείμενο την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με τις δύο πλευρές να συζητούν τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, μετά και τις εκθέσεις που παρουσίασε το Ταμείο.

Την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στο Λευκό Οίκο όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν τα θέματα της οικονομίας, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές, της ασφάλειας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή, των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και της ενέργειας, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

Την επόμενη ημέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Πενς, καθώς επίσης και με επενδυτές και επιχειρηματίες, τους φορείς και τους εκπροσώπους της ομογένειας, ενώ, τέλος, θα απευθύνει ομιλία στο Ινστιτούτο Brookings.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024