Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από επισιτιστική ανασφάλεια εξακολουθεί να κινδυνεύει ένα στα δύο παιδιά

Από επισιτιστική ανασφάλεια εξακολουθεί να κινδυνεύει ένα στα δύο παιδιά

Έντονο παραμένει το πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis συνεχίζει για έβδομη χρονιά την παροχή δωρεάν γευμάτων σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας, όπου ένα στα δύο παιδιά είναι μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Έντονο παραμένει το πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis συνεχίζει για έβδομη χρονιά την παροχή δωρεάν γευμάτων σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν το σχολικό έτος 2016-17 στα σχολεία που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές και συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές (61,1%) αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ ένας στους τέσσερις (24,7%) βιώνει επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας.

Σε ποσοστό 51,4%, τουλάχιστον ο ένας γονιός δεν έχει εισόδημα και στο 20,3% των οικογενειών δεν υπάρχει καμία πηγή εισοδήματος. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο στο 9% των νοικοκυριών πραγματοποιήθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Περισσότεροι από 9 στους 10 (93,7%) γονείς θέλουν να συνεχιστεί το Πρόγραμμα, το οποίο θεωρούν ότι βοηθά οικονομικά την οικογένειά τους.

Το Ινστιτούτο Prolepsis, από το 2012 έχει διαθέσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια γεύματα σε περίπου 593 σχολεία και 110.500 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Πέρυσι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 184σχολεία και 14.115 μαθητές σε περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Θράκης, Μαγνησίας, Στερεάς Ελλάδας, Βόρειας Κυνουρίας και διατέθηκαν συνολικά 1.381.738 υγιεινά γεύματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν: 1.438.847 αρτοσκευάσματα ή πίτες, 572.256 συσκευασίες γάλακτος, 185.920 συσκευασίες γιαουρτιούκαι 1.415.855 φρούτα.

Φέτος θα συνεχιστεί η καθημερινή σχολική σίτιση με την υποστήριξη ιδρυμάτων, οργανισμών, φορέων, εταιρειών και εκατοντάδων συνανθρώπων μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αγκαλιάζουν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Αλλά λόγω της ανάγκης που παραμένει τεράστια, το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει κάλεσμα σε όλους, και στους φορείς της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να συνδράμουν σε αυτό το σημαντικό έργο και να στηρίξουν παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μάλιστα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχουν συμμετάσχει ενεργά στο Πρόγραμμα.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024