Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εμπειρία του Τσίπρα από την πτήση με το F-16 [βίντεο]

Η εμπειρία του Τσίπρα από την πτήση με το F-16 [βίντεο]

Πτήση στο βόρειο Αιγαίο, με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 52+ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του ΑΤΑ στη Λάρισα.

Πτήση στο βόρειο Αιγαίο, με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 52+ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Αρχηγείου της Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στην 337 Μοίρα «Φάντασμα» της 110 Πτέρυγας
Μάχης της Αεροπορικής Βάσης Λαρίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος
Αποστολάκης ΠΝ και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου,
οι οποίοι και τον συνόδευσαν τιμητικώς κατά την πτήση του στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός πέταξε μένα με ένα διθέσιο F-16D Block.52+ με κυβερνήτη τον υπασπιστή του Α/ΓΕΑ, επισμηναγό (Ι) Χρήστο Γκόρλα, ενώ ο ναύαρχος Αποστολάκης πέταξε με ένα άλλο διθέσιο, του οποίου κυβερνήτης ήταν ο ίδιος ο διοικητής της 337 Μοίρας αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Παπαχαράλαμπος. Ο τρίτος του σχηματισμού αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ήταν ο μόνος που πέταξε με μονοθέσιο μαχητικό F-16C Block.52+ της Μοίρας, καθώς ακόμα και ως αρχηγός είναι διαθέσιμος σε μονοθέσιο πλήρως επιχειρησιακό μαχητικό και έχει περισσότερες από 2.300 ώρες πτήσης.

Έτσι και ο κ. Τσίπρας μπαίνει στο «κάδρο» των πρωθυπουργών που πέταξαν με F-16, όπως παλιότερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Πριν από την πτήση του ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΑ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της 337 Μοίρας, καθώς και για όλες τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες της εκπαιδευτικής πτήσεως στο Βόρειο Αιγαίο από τον μοίραρχο και παρακολούθησε τη μετεωρολογική ενημέρωση και το briefing.

«Πετάει, πετάει ο Τσίπρας;»

Νωρίτερα, τις πληροφορίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πετάει με πολεμικό αεροσκάφος F-16 της 110 Πτέρυγας Μάχης που βρίσκεται στη Λάρισα, είχε επιβεβαιώσει non paper που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης το Μέγαρο Μαξίμου.

Η άτυπη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε: «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024