Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί γάλλος επιχειρηματίας μοίρασε 1,6 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους του

Γιατί γάλλος επιχειρηματίας μοίρασε 1,6 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους του

Στην Ελλάδα οι «ανάγκες» της εσωτερικής υποτίμησης έχουν κάνει μόδα τις μειώσεις μισθών και τις καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας. Την ίδια ώρα, εργοδότες του εξωτερικού μετέρχονται παραδοσιακές μεθόδους προκειμένου να εξασφαλίζουν κίνητρα στους υπαλλήλους τους να δίνουν το «κάτι παραπάνω» στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Στην Ελλάδα οι «ανάγκες» της εσωτερικής υποτίμησης έχουν κάνει μόδα τις μειώσεις μισθών και τις καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας. Την ίδια ώρα, εργοδότες του εξωτερικού μετέρχονται παραδοσιακές μεθόδους προκειμένου να εξασφαλίζουν κίνητρα στους υπαλλήλους τους να δίνουν το «κάτι παραπάνω» στην άσκηση των καθηκόντων τους. Να μην εργάζονται, δηλαδή, με διεκπεραιωτική διάθεση αλλά να φροντίζουν να δίνουν μια «προστιθέμενη αξία» στο έργο που επιτελούν.

Ενα παράδειγμα γενναιόδωρου εργοδότη που αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro» αφορά έναν έμπορο αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Λυών, στη Γαλλία. Ο συγκεκριμένος εργοδότης για να γιορτάσει τα 25 χρόνια από την ίδρυση της μικρομεσαίας, σημειωτέον, επιχείρησής του με την επωνυμία Starterre, αποφάσισε να δώσει «πριμ απόδοσης» που κυμαίνονται από 500 και φθάνουν τα… 35.000 ευρώ!

Συνολικά οι εργαζόμενοι στη Starterre θα εισπράξουν περίπου 1,6 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο – εξυπακούεται ότι ο μηνιαίος μισθός θα καταβληθεί κανονικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ζαν-Λουί Μπρισό διευκρίνισε ότι τα πριμ θα ξεκινούν από τα 500 ευρώ για τους νεοπροσληφθέντες και θα φθάνουν μέχρι τα 35.000 ευρώ για όσους παρέχουν τις υπηρεσίες τους για περισσότερα από 20 χρόνια στην επιχείρηση…

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα»

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024