Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμένει ο Γ.Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup μέχρι τον Ιανουάριο

Παραμένει ο Γ.Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup μέχρι τον Ιανουάριο

Την ομόφωνη απόφαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup μέχρι τη λήξη της θητείας του, στις 13 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ. Σε ό,τι αφορά το μέλλον του ESM, σημείωσε πως αυτή η πρώτη συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρεις Αρχές: στο ρόλο του στη διαχείριση μελλοντικών κρίσεων, στη συμβολή του στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και στη διακυβέρνηση του. Στο μέλλον η εμπλοκή του ΔΝΤ θα «μικρύνει» και θα «εξαφανιστεί» τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

Την απόφαση του Eurogroup να παραμείνει στην θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου μέχρι τη λήξη της θητείας του στις 13 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Λουξεμβούργο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι παρ’ όλο που η νέα ολλανδική κυβέρνηση θα σχηματιστεί μέσα στις επόμενες μέρες και επομένως δε θα είναι πια υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, γνωστοποίησε στα μέλη του Eurogroup την πρόθεσή του να παραμείνει στη θέση του προέδρου μέχρι το τέλος της θητείας του, κάτι που έκαναν ομόφωνα δεκτό.

Όπως είπε, ο νέος επικεφαλής θα εκλεγεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, προκειμένου να είναι στη θέση του στο Eurogroup του Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως η σημερινή, πρώτη συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρεις αρχές: στο ρόλο που θα έχει ο ESM στη διαχείριση μελλοντικών κρίσεων, στη συμβολή του στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και στη διακυβέρνηση του ESM και τη διασύνδεσή του με το νομικό πλαίσιο της Ένωσης.

Ο Π.Μοσκοβισί υπογράμμισε πως πρέπει να διασφαλιστεί ο σεβασμός των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής στη διαχείριση των προγραμμάτων και να αποφευχθεί η όποια «σύγχυση».

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ χαιρέτισε αυτήν την πρώτη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι στο μέλλον η εμπλοκή του ΔΝΤ θα «μικρύνει» και θα «εξαφανιστεί», καθώς ο ρόλος του ESM σε ενδεχόμενα προγράμματα θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Επιτροπή και ο ESM θα πρέπει να εργαστούν από κοινού στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση των προγραμμάτων, διασφαλίζοντας, όμως, ότι δεν θα μπλέκονται οι αρμοδιότητές τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024