Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιτροπή ειδικών για τα ηθικά και κοινωνικά διλήμματα της τεχνητής νοημοσύνης

Επιτροπή ειδικών για τα ηθικά και κοινωνικά διλήμματα της τεχνητής νοημοσύνης

βρετανική εταιρεία Deepmind, θυγατρική της Google, σκοπεύει να συγκεντρώσει μία ομάδα καταξιωμένων συμβούλων, οι οποίοι θα έχουν στόχο να «βοηθήσουν τους ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας να θέσουν τις ηθικές αρχές σε εφαρμογή», στην πρόκληση της κοινωνίας να διαχειριστεί το μέλλον της με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η βρετανική εταιρεία Deepmind, θυγατρική της Google, σκοπεύει να συγκεντρώσει μία ομάδα καταξιωμένων συμβούλων, οι οποίοι θα έχουν στόχο να «βοηθήσουν τους ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας να θέσουν τις ηθικές αρχές σε εφαρμογή», στην πρόκληση της κοινωνίας να διαχειριστεί το μέλλον της με την τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, η Deepmind δημιούργησε μία νέα μονάδα ειδικών, η οποία θα επικεντρώνεται σε ηθικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από την ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η νέα ομάδα θα έχει ως στόχο «να βοηθήσει την κοινωνία να προβλέψει και να κατευθύνει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον, ώστε η τεχνολογία να λειτουργεί προς όφελος όλων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει την ομάδα, η οποία απαρτίζεται από εξωτερικούς συμβούλους που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον φιλανθρωπικό τομέα και φέρει την ονομασία Deepmind Ethics and Society. Η δημιουργία της ομάδας σηματοδοτεί μια αλλαγή στην πορεία της εταιρείας, η οποία μέχρι πρότινος κρατούσε μια κλειστή και μυστικοπαθή στάση.

Επιπλέον, η δημιουργία της ομάδας συμβούλων αντικατοπτρίζει την επείγουσα ανάγκη που υπάρχει για κατευνασμό των ανησυχιών σχετικά με το πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες τεχνολογίες θα διαμορφώσουν στο μέλλον τον κόσμο γύρω μας.

Πολλοί επικεφαλής τεχνολογικών κολοσσών, όπως ο Έλον Μασκ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους, ενώ έχουν οδηγήσει συζητήσεις σχετικά με τα δυνητικά καταστροφικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια «εξαιρετικά έξυπνη» τεχνητή νοημοσύνη.

Από την πλευρά τους, άλλοι ειδικοί ανησυχούν περισσότερο για το βραχυπρόθεσμο ρίσκο που μπορεί να έχει η ανάθεση όλο και πιο πολύπλοκων και σοβαρών αποφάσεων σε συστήματα, τη λειτουργία των οποίων δεν κατανοούμε ακόμα πλήρως και τα οποία όμως φαίνεται να ιδιαίτερα «ευάλωτα» στις προκαταλήψεις των ανθρώπων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024