Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα έργα 11,6 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Νέα έργα 11,6 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η υλοποίηση στρατηγικών έργων υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης με τον περιφερειάρχη Χρ.Μέτιο και τον γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π.Κορκολή. Ο κ. Χαρίτσης ενέκρινε τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους οκτώ νέων έργων και μελετών, ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.

Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η υλοποίηση στρατηγικών έργων
υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συζήτησαν ο
αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης με τον περιφερειάρχη Χρ.Μέτιο και
τον γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π.Κορκολή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η υλοποίηση στρατηγικών έργων υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας θα διερευνηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των αναγκαίων αυτών έργων.

Ο κ. Χαρίτσης ενέκρινε επιπλέον, τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους 8 νέων έργων και μελετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.

Τα έργα και οι μελέτες αφορούν σε υποδομές όπως η επισκευή και ο εξοπλισμός κτιρίων της Περιφέρειας, η συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα (αναδασμοί, αγροτικός εξηλεκτρισμός κλπ).

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε:

«Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και από την πρώτη στιγμή, Κυβέρνηση και Υπουργείο Οικονομίας, κινητοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, υλοποιούμε όλα τα αναγκαία έργα, μικρά και μεγάλα, που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των τοπικών οικονομιών. Είναι στρατηγική μας επιλογή να χρηματοδοτήσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας».

Ο κατάλογος των έργων

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024