Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ενδεχόμενο νέων μέτρων το 2018 και η αντίδραση του Μαξίμου

Το ενδεχόμενο νέων μέτρων το 2018 και η αντίδραση του Μαξίμου

Η παραδοχή του υπουργείου Οικονομικών για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018 οδηγεί στην απώλεια του θετικού επικοινωνιακού momentum που είχε αποκτήσει η κυβέρνηση με την επίσκεψη Μακρόν και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Προστίθεται μάλιστα στις ρωγμές που προκάλεσε στο προφίλ Τσίπρα η υπόθεση της Eldorado Gold κι ενώ το Μαξίμου επιχειρεί να απαντήσει με την καλλιέργεια μιας αίσθησης επιστροφής στην κανονικότητα και διάθεσης επίλυσης των προβλημάτων.

Η παραδοχή του υπουργείου Οικονομικών για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018 οδηγεί στην απώλεια του θετικού επικοινωνιακού momentum που είχε αποκτήσει η κυβέρνηση με την επίσκεψη Μακρόν και την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Προστίθεται μάλιστα στις ρωγμές που προκάλεσε στο προφίλ Τσίπρα η υπόθεση της Eldorado Gold κι ενώ το Μαξίμου επιχειρεί να απαντήσει με την καλλιέργεια μιας αίσθησης επιστροφής στην κανονικότητα και διάθεσης επίλυσης των προβλημάτων.

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας σημείωνε πως το Μαξίμου μιλά την ίδια γλώσσα με το υπουργείο Οικονομικών και ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων. Παραδεχόταν, ωστόσο, μικρή υστέρηση στα φορολογικά έσοδα, αλλά εκτιμούσε πως αντισταθμίζεται από υπέρβαση σε άλλους τομείς, με αποτέλεσμα να δηλώνει αισιόδοξος πως οι στόχοι του 2018 θα επιτευχθούν.

Στο πλαίσιο επικοινωνιακής αντεπίθεσης, η κυβέρνηση έστρεψε ξανά το βλέμμα στις επενδύσεις. Μετά τη (μερική) υποχώρηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και την αδειοδότηση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, συνεδρίασε εσπευσμένα στο Μαξίμου η διυπουργική task force για τις επενδύσεις, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Στη λογική αυτή συνεδριάζει σήμερα στην Κέρκυρα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας, το οποίο θα ξεκινήσει με συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, Αλέξη Τσίπρα και Πάολο Τζεντιλόνι. Στο επίκεντρο βρίσκεται η υπογραφή της συμφωνίας για την παραχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους, ενώ θα συζητηθούν και θέματα ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών που αφορούν στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ και τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Στο Συμβούλιο θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Υποδομών, Οικονομικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δημόσιας Τάξης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό να δίνει κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς του εν όψει της τρίτης αξιολόγησης.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024