Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Λουκουμάδες Αιγαίον»: τίτλοι τέλους για ένα ακόμη αθηναϊκό στέκι

«Λουκουμάδες Αιγαίον»: τίτλοι τέλους για ένα ακόμη αθηναϊκό στέκι

Λιγοστά είναι πλέον τα καταστήματα εκείνα του κέντρου της Αθήνας που κουβαλώντας μια ιστορία πολλών δεκαετιών και το βάρος αναμνήσεων καταφέρνουν ακόμη και σήμερα, μεσούσης της διαβόητης «κρίσης», να παραμένουν ζωντανά, εν λειτουργία. Ένα από αυτά ήταν μέχρι πρόσφατα και το κατάστημα «Λουκουμάδες Αιγαίον», στην οδό Πανεπιστημίου 46. Δυστυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδικτυακό τόπο της επιχείρησης, η πορεία του καταστήματος, που άγγιξε τον έναν αιώνα, έφθασε (προσωρινά;) στο τέλος της.

Λιγοστά είναι πλέον τα καταστήματα εκείνα του κέντρου της Αθήνας που κουβαλώντας μια ιστορία πολλών δεκαετιών και το βάρος αναμνήσεων καταφέρνουν ακόμη και σήμερα, μεσούσης της διαβόητης «κρίσης», να παραμένουν ζωντανά, εν λειτουργία. Ένα από αυτά ήταν μέχρι πρόσφατα και το κατάστημα «Λουκουμάδες Αιγαίον», στην οδό Πανεπιστημίου 46.

Δυστυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδικτυακό τόπο της επιχείρησης, η πορεία του καταστήματος, που άγγιξε τον έναν αιώνα, έφθασε (προσωρινά;) στο τέλος της: «Σχεδόν αιώνας πέρασε! Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο! Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!»

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον, θεωρούμε ότι αξίζει να προβληθεί αυτή η συνταγή με ιστορία ενός αιώνα, αυτό το στέκι των παλαιών Αθηναίων, που ανέκαθεν ήταν γεμάτο υπέροχες γεύσεις και θαυμάσιες μυρωδιές.

Το κατάστημα «Αιγαίον» στεγάστηκε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, το 1926, στο νεοκλασικό του 1890 που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του το κατάστημα λειτούργησε ως καφενείο με την ίδια επωνυμία, ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα χρόνια μετά εισήγαγε στον τιμοκατάλογό του τους λουκουμάδες, το βασικό προϊόν που το μετέτρεψε σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και του χάρισε αυτήν την ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα.

Οι «Λουκουμάδες Αιγαίον», που προπολεμικά συναγωνίζονταν αρκετά καταστήματα του είδους στην περιοχή, μπόρεσαν όχι μόνο να επικρατήσουν αλλά και να διατηρήσουν ζωντανή έως τις μέρες μας μια ολόκληρη παράδοση, με ένα συνδυασμό αγνών πρώτων υλών και σεβασμού προς τον πελάτη.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι το «Αιγαίον» κατόρθωσε να διατηρήσει αναλλοίωτο μέχρι σήμερα το χαρακτήρα της οικογενειακής επιχείρησης. Τον ιδρυτή του καταστήματος, Γεώργιο Φύλλα, με καταγωγή από τα Μεστά της Χίου, διαδέχτηκαν το 1973 τα παιδιά του, ο Μιχάλης και ο Ευγένιος Φύλλας.

Εκείνοι, με τη σειρά τους, παρέδωσαν αργότερα τη σκυτάλη στο γιο του Μιχάλη Φύλλα, τον Γιώργο, ο οποίος συνέχισε την οικογενειακή δραστηριότητα με σεβασμό στο όνομα της επιχείρησης και στη φήμη του προϊόντος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024