Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς βρέθηκε να κάνει ταξίδι στα σύννεφα ένας κινέζος αγρότης;

Πώς βρέθηκε να κάνει ταξίδι στα σύννεφα ένας κινέζος αγρότης;

Δύο τρομακτικές ώρες πάνω από τα σύννεφα πέρασε κινέζος αγρότης στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν, καθώς παρασύρθηκε το αερόστατο στο οποίο επέβαινε ενώ μάζευε κουκουνάρια.

Δύο τρομακτικές ώρες πάνω από τα σύννεφα πέρασε κινέζος αγρότης στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν, καθώς παρασύρθηκε το αερόστατο στο οποίο επέβαινε ενώ μάζευε κουκουνάρια.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στην κομητεία Γουανγκτζίνγκ, όταν ο 29χρονος Γιν Γιανλέι μάζευε κουκουνάρια ανεβασμένος μέσα σε ένα αερόστατο που όμως δεν ήταν στερεωμένο σε δένδρο όπως έπρεπε. Γιατί αντί να στερεώσει το αερόστατο σε ένα δέντρο, ζήτησε από τη μητέρα του και έναν φίλο του να κρατήσουν ένα συρματόσχοινο που ήταν συνδεδεμένο με το αερόστατο.

Ξαφνικά, δυνατός άνεμος παρέσυρε το αερόστατο μακριά, πάνω από τα σύννεφα, με τον Γιν μέσα σε αυτό. «Έβλεπα γύρω μου μόνο σύννεφα. Δεν μπορούσα να δω τα χωριά και τους δρόμους. Το τηλέφωνό μου δεν είχε σήμα. Ήμουν πολύ φοβισμένος και απελπισμένος», διηγήθηκε αργότερα.

Ο ίδιος εκτιμά ότι έφθασε σε ύψος 500 μέτρων. Νομίζοντας ότι ήρθε το τέλος του ηχογράφησε ένα βίντεο για τη μητέρα του και την έγκυο σύζυγό του.

Ευτυχώς, όμως, λίγο αργότερα το τηλέφωνο του απέκτησε σήμα και αμέσως του τηλεφώνησε η γυναίκα του.

«Κλαίγαμε και οι δύο γιατί νομίζαμε ότι θα πεθάνω», είπε ο Γιν. Τότε αποφάσισε να ανοίξει την καρδιά του στη γυναίκα του, ίσως για τελευταία φορά. Η ημέρα εκείνη άλλωστε ήταν η Τσισί, η Κινεζική Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Σ’ αγαπώ. Εάν ζήσω θα μείνω μαζί σου για πάντα. Εάν όμως μου συμβεί κάτι, εσύ πρέπει να μείνεις γενναία και να συνεχίσεις να ζεις» της είπε.

Μετά από λίγο ο Γιν έλαβε κλήση από την αστυνομία η οποία του είπε να απελευθερώσει το αέριο, ώστε να κατέβει το αερόστατο.

Όταν το αερόστατο πλησίασε σε ένα μεγάλο δέντρο, ο Γιν άρπαξε την ευκαιρία και πήδησε. Προσγειώθηκε στο έδαφος φέροντας μόνο μερικές γρατζουνιές.

Το δραματικό ταξίδι ολοκληρώθηκε 50 χλμ πιο μακριά από εκεί όπου ξεκίνησε. Η αστυνομία που έφθασε στην περιοχή πήγε τον Γιν σπίτι του.

Στην επιχείρηση διάσωσής του πήραν μέρος πάνω από 40 άνθρωποι και τέσσερα περιπολικά, τα οποία διέσχισαν τέσσερις δήμους παρακολουθώντας την πορεία του ανεπίδεκτου «πιλότου».

Τα αερόστατα είναι πολύ δημοφιλή στους αγρότες της βόρειας Κίνας για τη συλλογή κουκουναριών. Κατά παράδοση οι άνθρωποι ανέβαιναν στα δέντρα για να τα συλλέξουν. Αυτό όμως ήταν επικίνδυνο και αναποτελεσματικό, ενώ τα παπούτσια τους μπορούσαν να καταστρέψουν τα δέντρα.

Φέτος ο Γιν αγόρασε ένα αερόστατο στην τιμή των 18.600 γιουάν (περίπου 2.800 δολάρια) ενώ ξόδεψε άλλα 4.600 γιουάν για να το γεμίσει με υδρογόνο. «Αυτή τη φορά δεν κατάφερα να μαζέψω κουνουνάρια, έκανα όμως μία πολυτελή εναέρια ξενάγηση με το αερόστατο», είπε αστειευόμενος. Παρά την τρομάρα που πήρε, ο 29χρονος σχεδιάζει να αγοράσει άλλο ένα αερόστατο. Διαβεβαιώνει όμως ότι αυτή τη φορά όμως θα είναι πολύ προσεκτικός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024