Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πύρινα μέτωπα σε Τζια, Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Ελαία Γορτυνίας

Πύρινα μέτωπα σε Τζια, Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Ελαία Γορτυνίας

Μάχη με τις φλόγες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας δίνει η Πυροσβεστική. Το βράδυ της Πέμπτης έκαιγαν φωτιές σε Ελαία Γορτυνίας στην Αρκαδία, στις Μαριές Ζακύνθου, στο Ζέλι Φθιώτιδας, ενώ φωτιά ξέσπασε και στον οικισμό Βουρκάρι στη Τζιά, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας δίνει η Πυροσβεστική. Το βράδυ της Πέμπτης έκαιγαν φωτιές σε Ελαία Γορτυνίας στην Αρκαδία, στις Μαριές Ζακύνθου, στο Ζέλι Φθιώτιδας, ενώ φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Βουρκάρι στη Τζια, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.


Η φωτιά στο Ζέλι Φθιώτιδας καίει πεύκα και πουρνάρια σε ρεματιά με πεύκα και πουρνάρια. Ξέσπασε περίπου στις 14:30 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα. Μέχρι να πέσει η νύχτα, επιχειρούσαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού των Μαριών στην Ζάκυνθο, καθώς νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θέση Στενίτης μερικά μόλις χιλιόμετρα από το χωριό.

Στο σημείο βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου και περίπου 20 πυροσβέστες που προσπαθούσαν να κρατήσουν «με νύχια και με δόντια» την πυρκαγιά ώστε να μην κινδυνέψει το χωριό των Μαριών.

Ενισχύσεις αναμένονταν από την Πάτρα και την Ηλεία, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι αρκετά μεγάλο – ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή είναι πολύ δύσβατη.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:30 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Ελαία Γορτυνίας, στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή πυκνόφυτη με πεύκα και πουρνάρια, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο δυνατός αέρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα για τη διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Βουρκάρι στην Κέα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται τρεις υδροφόρες του Δήμου, καθώς το νησί δεν διαθέτει μόνιμο κλιμάκιο Πυροσβεστικής, αλλά μόνο ένα Πυροσβεστικό όχημα. Σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Twitter, στο σημείο επιχειρούν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα.

Προφυλακιστέος ο 24χρονος που είχε συλληφθεί για φωτιές στην Αττική

Παράλληλα, την Τετάρτη αποφασίστηκε η προφυλάκιση του 24χρονου που είχε συλληφθεί το Σαββατοκύριακο με την κατηγορία εμπρησμού από πρόθεση σε 16 περιστατικά στην Αττική.

Επρόκειτο για φωτιές αγροτοδασικές εκτάσεις και οικόπεδα στην Πεντέλη, την Ανθούσα και τον Γέρακα από τον περασμένο Μάρτιο έως την 1η Αυγούστου.

Ο 24χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος την Τετάρτη μετά την απολογία του στον 23ο τακτικό ανακριτή Αθηνών και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024