Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαν Φρανσίσκο: Φρούριο χρυσών σπιτιών χάνει το δρόμο κάτω από τα πόδια του

Σαν Φρανσίσκο: Φρούριο χρυσών σπιτιών χάνει το δρόμο κάτω από τα πόδια του

Το Πρεσίντιο Τέρεϊς στο Σαν Φρανσίκο είναι μία σχετικά μικρή (έκτασης ενός μεγάλου οικοδομικού τετραγώνου) ομάδα πολυτελών κατοικιών που θεωρείται ένα από τα πιο «κλειστά κλαμπ» πλούσιων ιδιοκτητών στην πόλη που θέλουν την ησυχία τους. Το διαπερνά μόνο ένας κυκλικός δρόμος και η έκταση θεωρείτο «θωρακισμένη» -αλλά τελικά είχε μία Αχίλλειο Πτέρνα: Τον ίδιο τον δρόμο που, εν αγνοία των ιδιοκτητών, δημοπρατήθηκε σε «ξένο» εξαιτίας μία αμελητέας οφειλής στην Εφορία...

Το Πρεσίντιο Τέρεϊς στο Σαν Φρανσίκο είναι μία σχετικά μικρή (έκτασης ενός μεγάλου οικοδομικού τετραγώνου) ομάδα πολυτελών κατοικιών που θεωρείται ένα από τα πιο «κλειστά κλαμπ» πλούσιων ιδιοκτητών στην πόλη που θέλουν την ησυχία τους.

Το διαπερνά μόνο ένας κυκλικός δρόμος και η έκταση θεωρείτο «θωρακισμένη» -αλλά τελικά είχε μία Αχίλλειο Πτέρνα: Τον ίδιο τον δρόμο που, εν αγνοία των ιδιοκτητών, δημοπρατήθηκε σε «ξένο» εξαιτίας μία αμελητέας οφειλής στην Εφορία…

Ο δρόμος ξεκινά και καταλήγει στη μοναδική είσοδο της μικρής κοινότητας, και κάνοντας κύκλο περνά από τις εισόδους όλων των σπιτιών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μπει κανείς στις πολυτελείς κατοικίες (ή να παρκάρει).

Όμως για το δρόμο δεν είχε πληρωθεί κάποια στιγμή ένας φόρος που έφτανε στο γελοίο ποσό των 14 δολαρίων. Η οφειλή τοκιζόταν και φούσκωνε με πρόστιμα και τελικά το στοιχείο που τον αφορούσε -δηλαδή ο δρόμος- βγήκε σε δημοπρασία.

Τον δρόμο «χτύπησε» έτσι για περίπου 90.000 δολάρια ένα ζευγάρι, η Τίνα Λαμ και ο Μάικλ Τσενγκ. Όπως φαίνεται και από τα ονόματά τους, και έχει και αυτό τη σημασία του, είναι ασιατικής καταγωγής: Το Πρεσίντιο Τέρεϊς είχε παλιότερα την «πολιτική» να μην πουλά εκτάσεις σε ιδιοκτήτες που δεν ήταν λευκοί -μία τακτική που είχε καταπέσει στα δικαστήρια.

Οι Λαμ και Τσενγκ μπορούν να κάνουν λίγα αλλά καθοριστικά πράγματα με το νέο τους απόκτημα. Μπορεί να χρεώνουν την στάθμευση, μπορεί ακόμη και να βρουν κάποιον τρόπο να βγάζουν λεφτά από τη διέλευση οχημάτων.

Αλλά το πιο λογικό είναι ότι στο τέλος, με όλα αυτά, θα στοχεύσουν σε ένα πράγμα: Να αναγκάσουν το Πρεσίντιο Τέρεϊς να αγοράσει ξανά το δρόμο.

Για αυτό και οι κάτοικοι, που σύμφωνα με το BBC, υποστηρίζουν ότι η «κάποιο λάκκο» έχει η φάβα της δημοπρασίας επειδή «ποτέ δεν ειδοποιήθηκαν» για την οφειλή, εξετάζουν να στραφούν δικαστικά, υποστηρίζοντας πως η αγορά ήταν κερδοσκοπική και παράτυπη.

Ενδεικτικά, μία από τις κατοικίες που αυτόν τον καιρό πωλείται ξεκινά στην τιμή των 6,5 εκατ. δολαρίων. Δεύτερη, που θεωρείται «φιλέτο», πωλείται στα 14,5 εκατ. δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024