Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αυτό το γαλλικό χωριό οι ανήλικοι δεν βγαίνουν μετά τις 11 το βράδυ

Σε αυτό το γαλλικό χωριό οι ανήλικοι δεν βγαίνουν μετά τις 11 το βράδυ

Την απόλυτη σιωπή στους δρόμους του γαλλικού χωριού Ορινί Σεντ Μπενούατ, στο Εν, αποφάσισε να επιβάλλει ο δήμαρχος διά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε ανηλίκους μετά τις 23:00. Πίσω από την αψυχολόγητη κίνηση του Φρανσί Ντελβίγ, πολλοί αναρωτιούνται εάν κρύβεται ο συντηρητισμός ή τα παράπονα κατοίκων της περιοχής.

Την απόλυτη σιωπή στους δρόμους του γαλλικού χωριού Ορινί Σεντ Μπενούατ, στο Εν, αποφάσισε να επιβάλλει ο δήμαρχος διά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε ανηλίκους μετά τις 23:00.

Πίσω από την αψυχολόγητη κίνηση του Φρανσί Ντελβίγ, πολλοί αναρωτιούνται εάν κρύβεται ο συντηρητισμός ή τα παράπονα κατοίκων της περιοχής. Η απάντηση μπορεί να δοθεί σε λίγα λεπτά, αρκετή όμως ώρα χρειάζεται κανείς μέχρι να αντιληφθεί το σκεπτικό μιας τέτοιας πράξης.

Ο δήμαρχος εξέδωσε τη διαταγή καθώς έκρινε πως οι ανήλικοι είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση φθορών και ηχορύπανσης στο χωριό.

«Λάβαμε αυτήν την απόφαση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου οι γονείς να κατανοήσουν ότι μετά τις 11 το βράδυ, τα παιδιά δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται έξω» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρανσί Ντελβίγ, δήμαρχος της κοινότητας των 1800 κατοίκων.

Το μέτρο ελήφθη την 11η Ιουλίου έπειτα από «μια σειρά περιστατικών πρόκλησης φθορών και ηχορύπανσης», που διαπιστώθηκαν αφότου έσβηναν τα φώτα στο χωριό.

Τις φθορές προκάλεσαν περίπου «15 ανήλικοι» σύμφωνα με τον Ντελβίγ.

«Κατά την περίοδο που είναι ανοικτά τα σχολεία, (αυτά συμβαίνουν) τα Σαββατοκύριακα όμως την περίοδο των διακοπών, αυτά συμβαίνουν καθημερινά. Όλοι μας θέλουμε να περάσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι» εξήγησε ο δήμαρχος, ενώ αρνήθηκε τον όρο «απαγόρευση της κυκλοφορίας» επιβεβαιώνοντας ότι «πάνω απ’ όλα θέλει να ευαισθητοποιήσει τους γονείς».

Η χωροφυλακή θα έχει δικαίωμα να επέμβει: «Εάν ένας ανήλικος προσαχθεί μετά τις 23.00, θα οδηγείται στο σπίτι των γονιών του ή στο αστυνομικό τμήμα όπου οι γονείς τους θα μπορούν να τον δουν την επόμενη ημέρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024