Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής: Συζητήσεις για ένταξη στο μηχανογραφικό το 2018

Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής: Συζητήσεις για ένταξη στο μηχανογραφικό το 2018

Ο τρόπος δημιουργίας τμημάτων στο υπό ίδρυση πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συζήτησης της αρμόδιας επιτροπής τη Δευτέρα. Βασικός στόχος το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να περιλαμβάνεται στο μηχανογραφικό δελτίο της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς (2018-19).

Ο τρόπος δημιουργίας τμημάτων στο υπό ίδρυση πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συζήτησης της αρμόδιας επιτροπής τη Δευτέρα.

Οι συζητήσεις, σε πρώιμο στάδιο ακόμα, θα προχωρήσουν με βασικό στόχο το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να περιλαμβάνεται στο μηχανογραφικό δελτίο της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς (2018-19).

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, κοινή θέση των μελών της επιτροπής είναι τα τμήματα που θα προκύψουν «να αντιστοιχούν σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία» και τα γνωστικά τους αντικείμενα «να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας και να έχουν αναφορές στον ευρωπαϊκό χώρο».

Σε επόμενη φάση, αναμένεται να προταθούν από τα δύο ιδρύματα τα προγράμματα σπουδών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, τον Μάιο, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είχε μιλήσει για «εμβληματική πρωτοβουλία» και σημείωσε πως στο πλαίσιο αυτού του πανεπιστημίου θα ιδρυθούν και νέες διετείς δομές που θα παρέχουν διπλώματα ευρωπαϊκών επαγγελματικών προσόντων για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων.

«Πιστεύουμε στο δικαίωμα πρόσβασης όλων των Ελλήνων, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης, σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια Παιδεία» είχε δηλώσει ο κ.Τσίπρας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024