Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαζική η συμμετοχή στο δημοψήφισμα κατά του Μαδούρο

Μαζική η συμμετοχή στο δημοψήφισμα κατά του Μαδούρο

Mια γυναίκα έχασε τη ζωή της στη διάρκεια του ανεπίσημου δημοψηφίσματος που διοργάνωσε η Αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα. Η 61χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε ενώ περίμενε στην ουρά για να ψηφίσει. Πάντως, η Αντιπολίτευση πανηγύρισε την εκλογική διαδικασία, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Mια γυναίκα έχασε τη ζωή της στη διάρκεια του ανεπίσημου δημοψηφίσματος που διοργάνωσε η Αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.

Η 61χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε ενώ περίμενε στην ουρά για να ψηφίσει. Από το σημείο που στεκόταν πέρασαν άγνωστοι σε μηχανές, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν.

Πάντως, η Αντιπολίτευση πανηγύρισε την εκλογική διαδικασία, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία: με δεδομένες τις δυσκολίες στην όλη οργάνωση (μόλις 2.300 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, ενώ συνήθως λειτουργούν 14.000), στη συμβουλευτική κάλπη προσήλθαν σχεδόν 7,2 εκατομμύρια πολίτες.

Στόχος της Αντιπολίτευσης ήταν να δείξει τη δύναμή της εν όψει της ψηφοφορίας που διοργανώνει η κυβέρνηση Μαδούρο στις 30 Ιουλίου για την ανάδειξη νέας Βουλής, δεδομένου ότι η παρούσα Βουλή δεν ελέγχεται από τον ίδιο.

Στο άτυπο δημοψήφισμα οι πολίτες ρωτήθηκαν αν επιθυμούν την ψηφοφορία της 30ής Ιουλίου, εκλογές για νέο πρόεδρο (η θητεία του Μαδούρο λήγει το 2018) καθώς και αν επιθυμούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατέψουν το Σύνταγμα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της χώρας είχε χαρακτηρίσει ανώφελο το συμβουλευτικό δημοψήφισμα, κάλεσε τους πάντες να σεβαστούν τη διαδικασία, σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη.

Επιπλέον, το Καράκας επέτρεψε την παρουσία πέντε πρώην προέδρων χωρών της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Μεταξύ αυτών, ο Αντρές Παστράνα της Κολομβίας και ο Βισέντε Φοξ του Μεξικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024