Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό εξέταση από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ η πρόταση Σκουρλέτη για συμβασιούχους

Υπό εξέταση από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ η πρόταση Σκουρλέτη για συμβασιούχους

Στο μικροσκόπιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ έχει μπει η πρόταση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους μετά τις συναντήσεις που είχε διαδοχικά με αντιπροσωπείες και των δύο ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΚΕΔΕ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τη ρύθμιση, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις. Το απόγευμα συνεδριάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεών της. Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα.

Στο μικροσκόπιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ έχει μπει η πρόταση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους μετά τις συναντήσεις που είχε διαδοχικά με αντιπροσωπείες και των δύο ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΚΕΔΕ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τη ρύθμιση και με τη βοήθεια νομικών συμβούλων, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις για ορισμένα σημεία.

Μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ σημείωσαν ότι η ρύθμιση «απέχει πολύ» από αυτά που διεκδικούν (μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου), ωστόσο θα εξεταστεί από τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών της.

Μέχρι να ληφθεί η σχετική απόφαση από το εκτελεστικό συμβούλιο, κανένας απορριμματοφόρο δεν θα βγει στους δρόμους, τόνισαν οι συνδικαλιστές.

«Θεωρώ θετικό ότι υπάρχει ένας ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας και διαβλέπω και μία ειλικρινή διάθεση από όλες τις πλευρές ώστε να βρεθεί λύση […]. Επιφυλάχθηκαν να συνεδριάσουν και να μας απαντήσουν. Περιμένουμε λοιπόν την απάντησή τους» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους.

Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι’ αυτές μέσω ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Συνάντηση Σκουρλέτη-ΚΕΔΕ

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ για το ίδιο ζήτημα. Εκεί ο υπουργός τους ενημέρωσε για την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση τόσο για την πρόσληψη μόνιμου, τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στους τομείς καθαριότητας των Δήμων, με προσδιορισμό των αναγκών από τους ΟΤΑ, όσο και για την απασχόληση του υφιστάμενου προσωπικού με νέες συμβάσεις.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της σε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου της τροπολογίας που έχει καταρτίσει το υπουργείο.

Όπως επισήμανε «η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με δική της ευθύνη και υπαιτιότητα. Από τη συζήτηση που έγινε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ορισμένα «αγκάθια», τα οποία θα μελετήσει το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ και στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις σχετικά με το επίμαχο κείμενο της τοπολογίας».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».

Να σημειωθεί ότι μοναδικό θέμα συζήτησης της Έκτακτης Συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει της Δευτέρα στις 11:30 το πρωί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας & Γεναδίου 8, 3ος όροφος) θα είναι «Οι εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από το ΥΠ.ΕΣ.».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024