Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης: Καμιά δικαιολογία για καθυστέρηση στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Χατζηδάκης: Καμιά δικαιολογία για καθυστέρηση στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Η απόφαση της Κομισιόν για κλείσιμο του φακέλου του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις αφαιρεί κάθε δικαιολογία από την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», τονίζει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η απόφαση της Κομισιόν για κλείσιμο του φακέλου του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις αφαιρεί κάθε δικαιολογία από την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», τονίζει σε δήλωσή του ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και πως την περίοδο 2012-14 έγιναν όλες οι αναγκαίες κινήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευθέτηση του ζητήματος των κρατικών ενισχύσεων, ενώ παράλληλα προχώρησε η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.

«Θυμίζω ότι οι κρατικές ενισχύσεις -για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 1,08 δισ. ευρώ- σε περίπτωση που δεν λυνόταν το πρόβλημα έπρεπε να επιστραφούν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Δημόσιο, με προφανές το αδιέξοδο για την εταιρία», συνέχισε ο κ.Χατζηδάκης εκφράζοντας την ελπίδα η κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην υπογραφή της σύμβασης με την Trenitalia.

«Εξέλιξη που θα συντελέσει στο να ανέβει κατηγορία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, ελπίζω να μην επιμείνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ιδέα για δημιουργία δεύτερης κρατικής εταιρίας σιδηροδρομικών μεταφορών. Πού θα βρει, άλλωστε, τα λεφτά; Εύχομαι, επίσης, η κυβερνητική απροθυμία να μην υπονομεύσει την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΤΥ (Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού), που είναι κρίσιμη για το σχέδιο εξυγίανσης. Έχοντας προσωπικά για χρόνια ενεργό συμμετοχή σε όλες αυτές τις διαδικασίες, είμαι ικανοποιημένος για τη θετική εξέλιξη που φαίνεται να έχει αυτό το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα. Και πιστεύω ότι ένα καινούριο κεφάλαιο μπορεί να ανοίξει για τον ελληνικό σιδηρόδρομο», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024