Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουρουμπλής: Διεκδίκηση της έδρας ναυτιλιακών ασφαλιστικών εν όψει Brexit

Κουρουμπλής: Διεκδίκηση της έδρας ναυτιλιακών ασφαλιστικών εν όψει Brexit

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την έδρα μεγάλων ναυτιλιακών ασφαλιστικών εταιρειών ενόψει του Brexit, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ανέφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με μεγάλες ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες του Λονδίνου, καθώς ένα μεγάλο μέρος του τζίρου τους προέρχεται από την ελληνική ναυτιλία.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την έδρα μεγάλων ναυτιλιακών ασφαλιστικών εταιρειών ενόψει του Brexit, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ανέφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με μεγάλες ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες του Λονδίνου, καθώς ένα μεγάλο μέρος του τζίρου τους προέρχεται από την ελληνική ναυτιλία. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα που καθιστούν την Ελλάδα σοβαρό διεκδικητή τέτοιων μεγάλων οργανισμών.

Στον Πειραιά, είπε ο υπουργός, υπάρχει συνεχής αύξηση εταιρειών.

Αναφερόμενος σε τροπολογία, με την οποία επεκτείνεται έως το τέλος του 2021 η πρόβλεψη για το ταξιδιωτικό επίδομα της πρακτικής άσκησης του πρώτου εξαμήνου για τους σπουδαστές των σχολών ναυτικής εκπαίδευσης, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι είναι βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει την ναυτική εκπαίδευση.

«Ο χώρος της ναυτικής εκπαίδευσης τα τελευταία πέντε χρόνια βρέθηκε σε πολύ φθίνουσα πορεία. Καταργήθηκαν 220 θέσεις οργανικές από τις 280. Προσπαθούμε τώρα να λύσουμε το ζήτημα ξεκινώντας πρώτα με θέσεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες και παράλληλα αυξάνουμε συνεχώς τη δυνατότητα πρόσληψης μονίμων εκπαιδευτικών. Οι αναλύσεις στον τομέα της ναυτιλίας λένε ότι τα επόμενα δέκα χρόνια η παγκόσμια ναυτιλία θα έχει ανάγκη από 150.000 στελέχη πρώτης γραμμής».

»Φέτος θα αυξήσουμε την εισαγωγή των σπουδαστών κατά 200 σπουδαστές και έτσι σιγά σιγά προσπαθούμε να οργανώσουμε τον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης εξοπλίζοντας και τις σχολές με σύγχρονο εξοπλισμό» πρόσθεσε.

«Στο περιφερειακό πρόγραμμα Αττικής έχουν δεσμευτεί 5 εκατομμύρια για τη σχολή του Ασπροπύργου […] Παράλληλα ανοίγουμε μια εξαιρετικά καλή συνεργασία με εξειδικευμένο πανεπιστήμιο στη Στοκχόλμη για να φέρουμε και από εκεί τεχνογνωσία, ώστε τα στελέχη της ναυτικής εκπαίδευσης να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των υπερσύγχρονων πλοίων με συστήματα πληροφορικής, με συστήματα εξειδικευμένα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024