Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιτσιόρλας: Ποιοι κινεζικοί κολοσσοί εξετάζουν επενδύσεις στην Ελλάδα

Πιτσιόρλας: Ποιοι κινεζικοί κολοσσοί εξετάζουν επενδύσεις στην Ελλάδα

«Οι κινεζικοί όμιλοι επιχειρήσεων, αρχίζουν συστηματικά πλέον να αξιολογούν τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Στ.Πιτσιόρλας ενημερώνοντας για την επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο. Ο υφυπουργός, που συνάντησε εκπροσώπους εταιρειών από τους τομείς των κατασκευών, υποδομών, ενέργειας, ακινήτων, τουρισμού, υγείας, τροφίμων, μεταλλευμάτων και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, γνωστοποίησε και τα ονόματα των εταιρειών που ενδιαφέρονται.

«Οι κινεζικοί όμιλοι επιχειρήσεων, αρχίζουν συστηματικά πλέον να αξιολογούν τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας», υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους με θέμα την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

Όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός στο διάστημα 11 έως 16 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε εκτενές πρόγραμμα συναντήσεων με κινεζικές επιχειρήσεις, προκειμένου να παρουσιαστεί η χώρα μας ως επενδυτικός προορισμός «και αφετέρου να τους επιβεβαιώσουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να τους στηρίξει στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων στην Ελλάδα, αλλά και να τους υποδείξουμε ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα άμεσα βήματά τους ώστε να επιταχυνθεί η επέκτασή τους στη χώρα μας», όπως είπε.

Συνοπτικά, ο υφυπουργός συνάντησε εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις κατασκευές, τις υποδομές, την ενέργεια, τα ακίνητα, τον τουρισμό, τον θεματικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας, τις υπηρεσίες υγείας, τα τρόφιμα, τα μεταλλεύματα και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Επιπλέον, είχε επαφές με εκπροσώπους της Κεντρικής Αρχής Διαπίστευσης, αλλά και επιμελητηρίων.

Ανά κατηγορία συναντήθηκε με τις ακόλουθες επιχειρήσεις:

Κατασκευές-Υποδομές:

China Railway Construction Engineering Group (CRCEG)
China State Construction Engineering,

Οι προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα είναι: Μεγάλα δημόσια έργα σε μεταφορές (π.χ. Σιδηροδρομικές υποδομές, αστικές μεταφορές, λιμενικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια κ.α.), Ενεργειακά έργα υποδομών (δίκτυα, εργοστάσια παραγωγής, εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου)

Τουρισμός-Ακίνητα:

1. Dalian Wanda
2. Country Garden Holdings
3. Beijing Urban Construction Group
4. ΗΝΑ
5. ZHONG FU TIAN DI GROUP

Οι προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα είναι: Επενδύσεις σε μεγάλα ακίνητα (τουριστικά, εμπορικά, θεματικά πάρκα, αθλητικός τουρισμός), παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα, χρηματοδότηση δράσεων για τον πολιτισμό, προώθηση τουριστικών πακέτων για κινέζους τουρίστες μέσα από το δίκτυo γραφείων της. Επενδύσεις στον κλάδο ακινήτων, συνδυασμός και προβολή πωλήσεων στην Κίνα με το πρόγραμμα Greece My Residence, μεγάλα ακίνητα χαρτοφυλακίου, και τουριστικά-ξενοδοχεία. Έργα Logistics, αποκρατικοποίηση αεροδρομίων, μαρίνων. Επενδύσεις στην υγεία, καθώς και σε ιατρικό και ιαματικό τουρισμό, μονάδες υγείας.

Χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί

ICBC
China Development Bank (Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας)
Everbright Financial Investment Holding

Οι προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα είναι: Επέκταση δραστηριοτήτων στην Ελλάδα με διευκολύνσεις για τη χρηματοδότηση επενδύσεων από ελληνικές, κινεζικές και ξένες επιχειρήσεις. Χρηματοδότηση ενεργειακών έργων υποδομών (δίκτυα, εργοστάσια παραγωγής, εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου), μεγάλων δημόσιων έργων σε μεταφορές (π.χ. Σιδηροδρομικές υποδομές, Θριάσιο, αστικές μεταφορές, λιμενικές εγκαταστάσεις, κ.α.), χρηματοδότηση έργων στον τουρισμό και τα ακίνητα. Πρόταση για ίδρυση υποκαταστήματος στην Ελλάδα.

Μεταλλικά ορυκτά

China Aluminum International Engineering

Οι προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα είναι: Αναβάθμιση και επέκταση μονάδων παραγωγής αλουμινίου

Τρόφιμα-Αγροτικά προϊόντα

New Hope Group

Οι προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα είναι: Επενδύσεις στον κλάδο τροφίμων (χαρτοφυλάκιο) πρωτογενή παραγωγή-μεταποίηση, εγκαταστάσεις αποθήκευσης-διακίνησης τροφίμων (ΟΛΠ, Θριάσιο, ηπειρωτική Ελλάδα). Συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες τροφίμων για εισαγωγές στην Κίνα.

Προτυποποίηση

SAC

Οι προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα είναι: Συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Πιστοποίησης (ΕΛΟΤ), πιστοποίηση εξαγώγιμων προϊόντων.

Επιμελητήρια

Silk Road Chamber of International Commerce (Επιμελητήριο Δρόμου του Μεταξιού για το Διεθνές Εμπόριο)(SRCIC)

Οι προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα είναι: Δράσεις για την διοργάνωση εκδηλώσεων-επισκέψεων των μελών τους στην Ελλάδα και προώθηση συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του υφυπουργού οργανώθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων του οργανισμού Enterprise Greece.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024