Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επτά τόνοι πυρομαχικών στο σπίτι του προέδρου του... Μουσείου Ειρήνης

Επτά τόνοι πυρομαχικών στο σπίτι του προέδρου του… Μουσείου Ειρήνης

Επτά τόνοι όπλων, πυρομαχικών και χειροβομβίδων, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη ενεργά, ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του προέδρου του... μουσείου ειρήνης σε ένα μικρό χωριό στο διαμέρισμα της Ταρν στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Επτά τόνοι όπλων, πυρομαχικών και χειροβομβίδων, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη ενεργά, ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του προέδρου του… μουσείου ειρήνης σε ένα μικρό χωριό στο διαμέρισμα της Ταρν στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Το οπλοστάσιο περιείχε πολεμοφόδια, οβίδες, χειροβομβίδες, ενώ μερικά ήταν ενεργά. «Πολλά ήταν επικίνδυνα. Και για τον λόγο αυτό, τα παρακείμενα σπίτια εκκενώθηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να εξασφαλίσουμε πως όλα θα γίνουν χωρίς απρόοπτα», δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή.

Θα χρειαστούν δέκα ημέρες για να μπορέσουν οι πυροτεχνουργοί της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Τουλούζης για να περισυλλέξουν τα όπλα και στη συνέχεια να τα εξουδετερώσουν μέσα σε ένα λατομείο.

Τα εκρηκτικά βρέθηκαν το σπίτι του Κλοντ Μπουρντέλ, στο ήσυχο χωριό Μπουασεζόν της Ταρν, με τον θάνατό του, τον περασμένο Νοέμβριο. Ο πρώην γιατρός ήταν πρόεδρος και ιδρυτής του μουσείου Le Militarial, «μουσείου μνήμης για την ειρήνη», που βρίσκεται στην ίδια κοινότητα των λιγότερων από 500 κατοίκων, κοντά στο Καστρ.

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στις συγκρούσεις του 20ού αιώνα (Α΄και Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος, πόλεμος της Αλγερίας). Ο Μπουρντέλ ήταν λάτρης της ιστορίας του Α΄και του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και συλλέκτης.

Εργαζόταν για τη διατήρηση της συλλογικής Γαλλικής Μνήμης, του οργανισμού αυτού που τιμά τους αφανείς και διάσημους πεσόντες για τη Γαλλία και τις αξίες της και εστιάζει στη μετάδοση του μηνύματος για την αναγκαιότητα της μνήμης στις νέες γενιές. Ήταν πρόεδρος του οργανισμού στην Ταρν. Οι κληρονόμοι του ήταν αυτοί που ανακάλυψαν το εντυπωσιακό οπλοστάσιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024