Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο χτύπημα της «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» στο Μαρκόπουλο

Νέο χτύπημα της «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» στο Μαρκόπουλο

Ενοπλη ληστεία σε γνωστή εταιρεία καλλυντικών σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο Μαρκόπουλο, από τη «συμμορία των χρηματοκιβωτίων», όπως εκτιμά η αστυνομία.

Ενοπλη ληστεία σε γνωστή εταιρεία καλλυντικών σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο Μαρκόπουλο, από τη «συμμορία των χρηματοκιβωτίων», όπως εκτιμά η αστυνομία.

Ειδικότερα, στις 03:30, πέντε άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας, που βρίσκονται στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου.

Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον φύλακα και τον έδεσαν, ενώ στη συνέχεια πήγαν στο λογιστήριο, όπου διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε εκεί.

Στη συνέχεια, μπήκαν στο γραφείο του διευθυντή της εταιρείας απ’ όπου σήκωσαν το χρηματοκιβώτιό του.

Οι δράστες τοποθέτησαν το χρηματοκιβώτιο στο αυτοκίνητο που είχαν, ενώ φεύγοντας έκλεψαν και το ΙΧ του φύλακα.

Το δικό τους αυτοκίνητο, που είχε κλαπεί από τα Μέγαρα, βρέθηκε αργότερα καμένο στην περιοχή των Αχαρνών, ενώ το ΙΧ του φύλακα εντοπίστηκε στο Μαρκόπουλο.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Τρεις οι συμμορίες»

«Οι συμμορίες που «χτυπούν» τα χρηματοκιβώτια εταιρειών, εκτιμώ ότι είναι τρεις», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Η πρώτη και μεγαλύτερη αποτελείται από κακοποιούς που προέρχονται από ανατολικές χώρες. Οι άλλες δύο που είναι μικρότερες, απαρτίζονται από Ρομά και από άτομα, επίσης, ανατολικών χωρών. Η εκτίμησή μου είναι ότι τη δράση της πρώτης και μεγάλης συμμορίας μιμήθηκαν στη συνέχεια οι δύο μικρότερες» πρόσθεσε.

Ο τρόπος δράσης των συμμοριών είναι όμοιος. Αρχικά, εισβάλλουν ξημερώματα, από τέσσερα έως έξι άτομα συνήθως, στις επιχειρήσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Οι δράστες, που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποιούν τους φύλακες των εταιρειών με την απειλή όπλων ή λοστών και μαχαιριών. Τα μέλη της «μεγάλης συμμορίας» εισβάλλουν πάντα με όπλα στα χέρια τους, ενώ των δύο μικρότερων συμμοριών χρησιμοποιούν κυρίως λοστούς ή μαχαίρια.

Αμέσως μετά δένουν τους φύλακες και στη συνέχεια σηκώνουν τα χρηματοκιβώτια. Ορισμένες φορές προσπαθούν πρώτα να τα διαρρήξουν και εάν δεν τα καταφέρουν, τότε τα τοποθετούν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο πηγαίνουν στον τόπο δράσης τους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διαφυγή τους κλέβουν συνήθως και το αυτοκίνητο του φύλακα.

Η εξάρθρωση των συμμοριών αυτών αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ, η εκτίμηση της οποίας είναι ότι γρήγορα θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν οι κακοποιοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024