Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προβληματικά δάνεια 14 δισ. ευρώ θα διαχειρίζεται η Eurobank FPS

Προβληματικά δάνεια 14 δισ. ευρώ θα διαχειρίζεται η Eurobank FPS

Η Eurobank FPS, η πρώτη θυγατρική τράπεζας που εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια από την ΤτΕ για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ελληνική αγορά, αναλαμβάνει να διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο ύψους 14 δισ. ευρώ από οφειλές ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Στόχος είναι επίσης να αναλάβει και τη διαχείριση χαρτοφυλακίων τρίτων, επενδύοντας σε “best practices”της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, προστίθεται.

Η Eurobank FPS, η πρώτη θυγατρική τράπεζας που εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια από την ΤτΕ για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ελληνική αγορά, αναλαμβάνει να διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο ύψους 14 δισ. ευρώ από οφειλές ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στόχος είναι επίσης να αναλάβει και τη διαχείριση χαρτοφυλακίων τρίτων, επενδύοντας σε “best practices”της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, προστίθεται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «Η Eurobank πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου της, ‘Eurobank Financial Planning Services’ (Eurobank FPS) η οποία θα δραστηριοποιείται στη νέα αγορά εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π), βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου (Ν4354/2015).

» Η Eurobank FPS είναι η πρώτη θυγατρική τράπεζας που εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδας για τη διαχείριση απαιτήσεων στην ελληνική αγορά.

» Βασικό αντικείμενο εργασιών της Eurobank FPS, είναι κατά προτεραιότητα η εξεύρεση συναινετικών λύσεων για οφειλέτες και η διαχείριση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με έμφαση στην εξυγίανση χαρτοφυλακίων μέσω καινοτόμων μεθόδων, εξελιγμένων συστημάτων πληροφορικής, εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών συμβούλων και νέων προϊόντων.

» Η Eurobank FPS αναλαμβάνει να διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο ύψους € 14 δισ ευρώ από οφειλές ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, ενώ στόχος είναι επίσης να αναλάβει και την διαχείριση χαρτοφυλακίων τρίτων, επενδύοντας σε “best practices”της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

» Η Eurobank FPS προήλθε από τη μετατροπή της υφιστάμενης έως πρόσφατα «Eurobank Διαχείρισης Απαιτήσεων Α.Ε» σε εταιρεία λειτουργίας στο πλαίσιο του νέου θεσμικού πλαισίου. Θα ακολουθήσει νομική συγχώνευση της «Eurobank Υπηρεσίες Ενημέρωσης Οφειλετών Α.Ε» και περαιτέρω ανάπτυξη της νέας εταιρείας με μονάδες και υπηρεσίες εναρμονισμένες με το νέο θεσμικό πλαίσιο αξιοποιώντας τις εξελίξεις που δυναμικά διαμορφώνουν την ελληνική και διεθνή αγορά σε θέματα διαχείρισης οφειλών».

Σκοπός της εταιρίας είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της υπό όρους διαφάνειας αξιοποιώντας στο μέγιστο τις στρατηγικές, τις υποδομές, τα συστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό και επιδεικνύοντας υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024