Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξάρθρωση κυκλώματος που εισήγαγε ναρκωτικά σε φυλακές

Εξάρθρωση κυκλώματος που εισήγαγε ναρκωτικά σε φυλακές

Κύκλωμα που φέρεται ότι εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κύκλωμα που φέρεται ότι εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει έναν 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο καθώς ένα 21χρονο και μία 50χρονη οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση με κρατουμένους. Στην υπόθεση εμπλέκονται και εννέα κρατούμενοι των φυλακών (επτά πολίτες Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 42 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 31 και 25 ετών).

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν και διακινούσαν στις φυλακές κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη και κινητά τηλέφωνα, έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής, ενώ τα μέλη της είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, οι συλληφθέντες, έγκλειστοι των φυλακών, λάμβαναν παραγγελίες από συγκρατούμενούς τους, που αφορούσαν κυρίως ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα και μέσω του 48χρονου σωφρονιστικού, ενημερώνονταν οι συγγενείς τους.

Κατόπιν, οι συγγενείς των φυλακισμένων προμήθευαν τον 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο με τις παραγγελίες, ο οποίος στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, τις εισήγαγε στις φυλακές.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, όταν σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.131 γραμμαρίων μία συσκευασία κοκαΐνης, βάρους 41,5 γραμμαρίων και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 48χρονος κατευθυνόταν στις φυλακές, ενώ λίγη ώρα πριν, είχε παραλάβει στην περιοχή του Ρίου ναρκωτικές ουσίες από άγνωστο δράστη, κατόπιν παραγγελίας από έγκλειστο των φυλακών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο 48χρονος σωφρονιστικός από τη δράση του, τους τελευταίους έξι μήνες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.

Ακόμη, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 21χρονου συλληφθέντος βρέθηκαν έξι συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.314 γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά των φυλακών και στο σπίτι της 50χρονης συλληφθείσας, όπου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024