Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Sesame Street καλωσορίζει την Τζούλια, το κοριτσάκι με αυτισμό

Το Sesame Street καλωσορίζει την Τζούλια, το κοριτσάκι με αυτισμό

Το Sesame Street είναι μία από τις πιο αγαπημένες παιδικές σειρές στις ΗΠΑ με συνεχή παρουσία από το 1969. Τον Απρίλιο θα παρουσιάσει στους θαυμαστές του την Τζούλια, ένα κοριτσάκι με αυτισμό. Οι δημιουργοί της εκπομπής προβληματίστηκαν αρκετά για το πώς θα προσεγγίσουν ένα θέμα με ιδιαίτερη σημασία.

Το Sesame Street είναι μία από τις πιο αγαπημένες παιδικές σειρές στις ΗΠΑ με συνεχή παρουσία από το 1969. Τον Απρίλιο θα παρουσιάσει στους θαυμαστές του την Τζούλια, ένα κοριτσάκι με αυτισμό.

Οι δημιουργοί της τηλεοπτικής εκπομπής προβληματίστηκαν αρκετά για το πώς θα προσεγγίσουν ένα θέμα με ιδιαίτερη σημασία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει το BBC, η συγκεκριμένη διάγνωση αφορά ένα στα 68 παιδιά.

«Η μεγάλη συζήτηση από την πρώτη στιγμή ήταν: Πώς θα το κάνουμε; Πώς θα μιλήσουμε για τον αυτισμό; Το θέμα είναι λεπτό, καθώς ο αυτισμός είναι διαφορετικός σε κάθε άνθρωπο» είπε στο CBS η συγγραφέας του σόου Κριστίν Φεράρο.

Στην πρώτη παρουσίαση, η Τζούλια με τα εκφραστικά μάτια, το πλατύ χαμόγελο και τα πορτοκαλί μαλλιά, θα παρουσιάσει κάποια κοινά γνωρίσματα: Θα αγνοήσει τον Big Bird όταν θα εμφανιστεί μπροστά της.

Ο Big Bird μάλλον θα παραξενευτεί και θα σκεφτεί: «Ίσως δεν της άρεσα». Αλλά τα υπόλοιπα μάπετ θα του εξηγήσουν: «Η Τζούλια κάνει τα πράγματα με λίγο διαφορετικό τρόπο».

H Τζούλια ήδη έχει εμφανιστεί στην ψηφιακή και έντυπη εκδοχή του Sesame Street. Ο στόχος των παραγωγών είναι απλός: «Θέλουμε οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί με αυτισμό δεν είναι ένα άβολο θέμα».

Μάλιστα, το πρόσωπο που θα χειρίζεται την Τζούλια είναι μια μητέρα παιδιού με αυτισμό. Η ίδια δήλωσε στο CBS τη σημασία αυτής της κίνησης με ένα απλό παράδειγμα: «αν οι συμμαθητές του γιου μου είχαν δει κάτι τέτοιο στην TV, θα αντιμετώπιζαν με μεγαλύτερη άνεση το παιδί μου στην τάξη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024