Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον δράστη της απόπειρας επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 39χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά και ναρκωτικές ουσίες. Ο πατέρας του, πάντως, απορρίπτει τα περί θρησκευτικών κινήτρων.

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον δράστη της απόπειρας επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 39χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά και ναρκωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του ήταν 0,93 γραμμάρια/λίτρο, ποσότητα διπλάσια από το όριο που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για τους οδηγούς.

Ανιχνεύθηκαν επίσης κοκαΐνη και κάνναβη.

Ο πατέρας του πάντως, ο οποίος μίλησε στο Europe 1 απέρριψε τη θεωρία ότι ο γιος του είχε θρησκευτικό κίνητρο. «Δεν προσευχόταν και έπινε αλκοόλ. Αλλά εδώ καταλήγει κάποιος υπό την επήρεια ουσιών και αλκοόλ» δήλωσε.

Ο 39χρονος Μπελκασέμ είχε καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα και εκτιμάται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή. Ακόμα και μετά την αποφυλάκισή του, πάντως, παρακολουθείτο από την Αστυνομία.

Τη στιγμή της επίθεσης, είχε φωνάξει στους στρατιωτικούς: «Αφήστε τα όπλα σας! Τα χέρια στο κεφάλι! Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νεκροί».

Ο Ζιγέντ Μπεν Μπελκασέμ είχε ρίξει καταγής έναν σάκο που περιείχε ένα μπιντόνι με καύσιμα ακρίβως πριν από την επίθεση. Οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω του 750 ευρώ, ένα αντίτυπο του Κορανίου, ένα πακέτο τσιγάρα και έναν αναπτήρα και στο σπίτι του στα προάστια μερικά γραμμάρια κοκαΐνης και μια ματσέτα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024