Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Ίδρυμα Κακογιάννης για την υπόθεση Ανγκ Λι

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Ίδρυμα Κακογιάννης για την υπόθεση Ανγκ Λι

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τις συνθήκες υλοποίησης της παράστασης «...και Ιουλιέτα» με πρωταγωνίστρια την Πέμη Ζούνη. Σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα κάνει λόγο για «στοχευμένη απάτη μέσω Διαδικτύου» και παραποίηση στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τις συνθήκες υλοποίησης της παράστασης «…και Ιουλιέτα» με πρωταγωνίστρια την Πέμη Ζούνη. Σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα κάνει λόγο για «στοχευμένη απάτη μέσω Διαδικτύου» και παραποίηση στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη ότι οι φωτογραφίες της Πέμη Ζούνη με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι δεν ήταν πραγματικές, αλλά αποτέλεσμα Photoshop. Ερωτήματα προέκυψαν σχετικά με τις συνθήκες της παραγωγής και για το εάν έγινε πραγματικά η συνεργασία με τον γνωστό σκηνοθέτη.

Στην νέα ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα αναφέρει ότι «όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του στις 20 Φεβρουαρίου του 2017, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το υλικό δημοσιότητας της παραγωγής – παράστασης «… και Ιουλιέτα», που φιλοξενήθηκε στο Θέατρό του, δρομολόγησε σειρά ενεργειών για την πλήρη διαλεύκανση όλων των συνθηκών υλοποίησης της παραγωγής.

» Αρχικώς ανατέθηκε στην εξειδικευμένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας TRUST-IT η διενέργεια εκτεταμένης έρευνας και η σύνταξη πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τα αντικειμενικά δεδομένα της εν λόγω παραγωγής.

» Σύμφωνα με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που παραλάβαμε, έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου, στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation). Οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της.

» Κατόπιν αυτών, το Ίδρυμα προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του.

» Για κάθε περαιτέρω εξέλιξη θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024