Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με τη συμμετοχή 320 παιδιών η Ι΄Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου

Με τη συμμετοχή 320 παιδιών η Ι΄Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία) διοργανώνει την Ι΄Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου ( 18-19-20 Μαρτίου 2017). Στις Συναντήσεις αυτές μετέχουν 320 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία όλης τής Ελλάδας (Αθηνών: Εκάλης και Ψυχικού, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πατρών).

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία) διοργανώνει την Ι΄Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου ( 18-19-20 Μαρτίου 2017).

Στις Συναντήσεις αυτές μετέχουν 320 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία όλης τής Ελλάδας (Αθηνών: Εκάλης και Ψυχικού, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πατρών).

Ο θεσμός των Συναντήσεων Δημιουργικού Προφορικού Λόγου αποσκοπεί στην εξάσκηση των νέων μας στην τέχνη της Ρητορικής μέσα από νέα αγωνίσματα, όπως οι Διττοί Λόγοι (debate), o Αυθόρμητος και ο Προτρεπτικός Λόγος, καθώς και η Νοηματική Ανάγνωση.

Αξιοποιώντας τη μακρά και πλούσια παράδοση των Αρσακείων Σχολείων στην καλλιέργεια του προφορικού- ρητορικού λόγου όσο και στη διοργάνωση αγώνων ρητορικής τέχνης (σε ενδοσχολικό και πανελλήνιο επίπεδο), οι Συναντήσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στους εκκολαπτόμενους νεαρούς ρήτορες να εκφραστούν ελεύθερα αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, αλλά και να βιώσουν την αξία τής γόνιμης και πολιτισμένης αντιπαράθεσης αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο, μέσα σε ένα χαρούμενο, φιλικό και, πάνω απ’ όλα, γιορτινό, νεανικό κλίμα!

Η Ι΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες ( 18-19 Μαρτίου ) θα διεξαχθούν στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης οι Προκριματικοί γύροι των Αγωνισμάτων, ενώ το πρωί τής τρίτης ημέρας (20 Μαρτίου) στη «Στοά Του Βιβλίου», οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τους Τελικούς Γύρους των αγωνισμάτων. Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης-Βράβευσης, παρουσία επισήμων, οι οποίοι και θα βραβεύσουν τους διακριθέντες μαθητές.

Πεπεισμένοι πως στην εποχή μας περισσότερο από ποτέ πρέπει να κοινοποιούνται προσπάθειες που αναδεικνύουν τη στενή σύνδεση Λόγου, Πολιτισμού και Δημοκρατίας καλούμε όσους μοιράζονται αντίστοιχα ενδιαφέροντα να παρακολουθήσουν το τριήμερο τής Συνάντησης, καθώς οι αγώνες είναι ανοιχτοί στο κοινό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024