Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H τσάντα είχε τη δική της ιστορία: Η περίπτωση της Ελισάβετ Β'

H τσάντα είχε τη δική της ιστορία: Η περίπτωση της Ελισάβετ Β’

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί τι ακριβώς έχει στην τσάντα της η βασίλισσα Ελισάβετ Β' με αποτέλεσμα να μην την αποχωρίζεται ποτέ. Η απάντηση -ή τουλάχιστον μία εκδοχή- ήρθε από τον ειδικό: η τσάντα είναι πολυεργαλείο που η Μεγαλειοτάτη χρησιμοποιεί για να στέλνει μηνύματα.

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί τι ακριβώς έχει στην τσάντα της η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με αποτέλεσμα να μην την αποχωρίζεται ποτέ.

Η απάντηση -ή τουλάχιστον μία εκδοχή- ήρθε από τον ειδικό: η τσάντα είναι πολυεργαλείο που η Μεγαλειοτάτη χρησιμοποιεί για να στέλνει μηνύματα.

Ο Χιούγκο Βίκερς, ιστορικός και «γκουρού» στα θέματα της βασιλικής οικογένειας μίλησε στο περιοδικό People και έδωσε παραδείγματα: όταν η βασίλισσα περνά την τσάντα από το ένα χέρι στο άλλο είναι για να δώσει το μήνυμα ότι ολοκληρώνεται η συζήτηση που έχει με κάποιο πρόσωπο.

Όταν τη βάζει πάνω στο τραπέζι -σε κάποιο επίσημο γεγονός- είναι για να ενημερώσει τους υπεύθυνους της προσωπικής της ασφάλειας ότι είναι έτοιμη προς αναχώρηση.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα «εξαρτήματα» που χρησιμοποιεί η 90χρονη μονάρχης: η βέρα για παράδειγμα, την οποία αν αρχίσει να γυρίζει στο δάχτυλό της είναι για να εξηγήσει ότι θέλει να αλλάξει άμεσα το θέμα της συζήτησης.

To ίδιο θα συμβεί αν η βασίλισσα ακουμπήσει κάτω την τσάντα. Τότε ο καλεσμένος που συνομιλεί μαζί της θα νιώσει την ανάσα ενός υπεύθυνου στο αφτί του να του λέει κάτι πολύ ευγενικό, όπως: «Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι θέλει να σας γνωρίσει.»

Δεν είναι βέβαιο ότι όντως ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να γνωρίσει τον καλεσμένο. Το βέβαιο είναι ότι η Μεγαλειοτάτη δεν επιθυμούσε περαιτέρω συζήτηση. Όλο αυτό όμως θα έχει γίνει διακριτικά και με απόλυτη ευγένεια.

Στο ίδιο το Παλάτι του Μπάκινχαμ υπάρχει και ένα διακριτικό κουμπί: η Ελισάβετ θα το πατήσει, προκειμένου το προσωπικό να ανοίξει τις πόρτες για την έξοδο των καλεσμένων.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024