Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κύμα αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς

Νέο κύμα αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς

Διευρυμένες εκροές παρουσιάζουν οι καταθέσεις από τις αρχές του έτους, ενώ οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το συγκεκριμένο ποσό σε περίπου 2 δισ. ευρώ για διάστημα ενάμιση μήνα.

Διευρυμένες εκροές παρουσιάζουν οι καταθέσεις από τις αρχές του έτους, ενώ οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το συγκεκριμένο ποσό σε περίπου 2 δισ. ευρώ για διάστημα ενάμιση μήνα, σύμφωνα με την Ημερησία.

Η εξήγηση για το πώς αυτό συμβαίνει με δεδομένο τα capital controls, θα πρέπει να αναζητηθεί στην άρση των περιορισμών σε ό,τι αφορά το νέο χρήμα, όπως επίσης και στην ανακοπή της εισροής νέου χρήματος με την καινούργια χρονιά.

Αιτία αποτελούν οι καθυστερήσεις της διαπραγμάτευσης, οι οποίες έχουν διαμορφώσει ένα νέο σύννεφο ανησυχιών για την πορεία των τραπεζών κυρίως σε ό,τι αφορά τους διεθνείς επενδυτές.

Ωστόσο, η μείωση των καταθέσεων δεν μπορεί να αποδοθεί μόνον στους φόβους των καταθετών για ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία. Θα πρέπει να αποδοθεί και στους βαρύτατους φόρους, οι οποίοι αποπληρώνονται ως έναν βαθμό και από τις αποταμιεύσεις των πολιτών.

Το μεγαλύτερο τμήμα των εκροών αφορά ασφαλώς τον Ιανουάριο, που αποτελεί ένα μήνα στον οποίον κατά παράδοση σημειώνεται υποχώρηση της καταθετικής βάσης μετά την επίσης κατά παράδοση αύξηση των καταθέσεων τον Δεκέμβριο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η εκροή καταθέσεων είναι ένα κλασικό εποχικό φαινόμενο, την περίοδο της μετάβασης από τη μία χρονιά στην άλλη.

Επομένως, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για ανησυχία ή για προβληματισμό τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε πως η ελληνική οικονομία είναι σταθερή, το τραπεζικό της σύστημα είναι σταθερό και η σταθερότητα αυτή θα εμπεδωθεί έτι περαιτέρω με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία επίκειται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024