Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπανάτσιου: Ψάχνουμε λύση για το ακατάσχετο επαγγελματικών λογαριασμών

Παπανάτσιου: Ψάχνουμε λύση για το ακατάσχετο επαγγελματικών λογαριασμών

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύση για το ακατάσχετο των επαγγελματικών λογαριασμών που κατατίθενται οι πληρωμές με ηλεκτρονικές συναλλαγές, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου σε συνάντηση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τα σοβαρά φορολογικά προβλήματα που απασχολούν τις ΜμΕ. Από την πλευρά της η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε στην υφυπουργό να περιληφθούν στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και οι επιχειρήσεις που οφείλουν λιγότερα από 20.000.

Τα σοβαρά φορολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτέλεσαν το αντικείμενο των συναντήσεων της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) και της ΓΣΕΒΕΕ.

Η υφυπουργός, σύμφωνα με το ΕΕΑ, τους ενημέρωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύση για το ακατάσχετο των επαγγελματικών λογαριασμών που κατατίθενται οι πληρωμές με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε στην υφυπουργό να περιληφθούν στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και οι επιχειρήσεις που οφείλουν λιγότερα από 20.000.

Συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και ανταλλαγής προτάσεων για θέματα φορολογικής πολιτικής που επιδιώκει η ΓΣΕΒΕΕ με τη φορολογική διοίκηση πραγματοποιήθηκε,‭ χθες, ‬συνάντηση‭ ‬‬εργασίας‭ ‬εκπροσώπων της συνομοσπονδίας με την αρμόδια υφυπουργό‭.‬

Η Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε αναλυτικό πλέγμα προτάσεων και βελτιώσεων σχετικά με τις φορολογικές διαδικασίες, τους ελέγχους στην αγορά, τις ρυθμίσεις για την αναγκαστική‭ ‬ ‭‬είσπραξη,‭ ‬ τις προθεσμίες.‭ ‬

Παράλληλα,‭ ‬επανέλαβε‭ ‭το ‬βασικό‭ πυρήνα ‬των προτάσεων – αρχών για τη φορολογική δικαιοσύνη και την αντιαναπτυξιακή επίπτωση που ασκεί ‬η‭‬ υπέρμετρη‭ ‬φορολόγηση‭ εισοδημάτων και ‭ ‬αξιών.

Ειδική‭ ‬μνεία ‭έγινε ‭στην‭ ‬ανάγκη καθιέρωσης‭ ακατάσχετου‭ ‬‬επαγγελματικού‭‬ ‬λογαριασμού‭ ‬‬σε‭ ‬σύνδεση‭ ‬‬με‭ ‭‬τη‭ ‬διάδοση‭ ‬των ηλεκτρονικών‭ συναλλαγών, στη‭‬ ‭‬σταδιακή‭ ‬μείωση‭ της‭ ‬‬φορολογίας ‬επιχειρήσεων, ‬στην αναθεώρηση‭ ‬‬του‭ ‬τέλους‭ ‬‭επιτηδεύματος, ‬στην‭‬ ‭‬επέκταση‭ ‭‬του‭ ‬αφορολόγητου‭ ‬‬και‭ ‬της δυνατότητας συλλογής αποδείξεων στους επαγγελματίες.

«Η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που έθεσε η ΓΣΕΒΕΕ και αφορούν στο χαρτοφυλάκιο της και θα‭ ‬ προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις – τροποποιήσεις ή διευκρινίσεις αν απαιτηθεί» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΒΕΕ.

Συνάντηση με ΕΕΑ

Συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών είχε χθες και το προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας το οποίο επίσης εστίασε στα προβλήματα της φορολογικής πολιτικής που απασχολούν τους μικρομεσαίους.

Η κυρία Παπανάτσιου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Επιμελητηρίου: «εξήγησε τα όρια της πολιτικής του υπουργείου, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι όρια της νομοθεσίας των μνημονίων, που περιορίζουν τη δυνατότητα λύσεων παρότι μπορεί να θεωρούνται σωστές και ώριμες. Πάντως τάχθηκε υπέρ του «παγώματος» των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και αναγνώρισε ότι ορισμένα πρόστιμα για παραβάσεις είναι υπέρογκα, ανεξαρτήτως αν δεσμεύονται από τους θεσμούς να μη τα μειώσουν.»

» Η υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αν υπάρξει πλεόνασμα πάνω από το προβλεπόμενο, ένα μέρος του θα γίνει προσπάθεια να κατευθυνθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη λογική ότι θα αποτελεί επένδυση με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και όχι καταναλωτική δαπάνη».

Επιπλέον, όπως σημειώνει το Επιμελητήριο, η κυρία Παπανάτσιου ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύση για το ακατάσχετο των επαγγελματικών λογαριασμών που κατατίθενται οι πληρωμές με ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάρτες κλπ.

Θέματα για τα οποία έγινε συζήτηση, όπως τέθηκαν από το ΕΕΑ, ήταν:

-Μείωση φορολογικών συντελεστών
-Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός
-Ρύθμιση 100 δόσεων
-Πρόστιμα (250, 500, 1.000 ευρώ) – Προσαυξήσεις 120%
-Συναλλαγές άνω των 500 ευρώ
-Αγοραπωλησίες ακινήτων – πραγματική/αντικειμενική αξία
-POS υπερβολικές προμήθειες
-Εκπτώσεις φόρου – ιατρικές δαπάνες
-Αδήλωτα εισοδήματα Ν. 4446/2016

Η αντιπροσωπεία υπέβαλε στην κα Παπανάτσιου υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και επισημάνσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024