Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξυλοκόπησαν τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο έξω από το Πάντειο

Ξυλοκόπησαν τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο έξω από το Πάντειο

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρία άτομα έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελος Συρίγος. Αμέσως μετά την επίθεση στον καθηγητή οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν, το απόγευμα όμως η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 25χρονου, καθώς και σε δύο προσαγωγές. Ο ένας εκ των προσαχθέντων αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρία άτομα έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελος Συρίγος.

Αμέσως μετά την επίθεση στον καθηγητή οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν, το απόγευμα όμως η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 25χρονου καθώς και σε δύο προσαγωγές για το επεισόδιο.

Ο ένας εκ των προσαχθέντων αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι.

Ο καθηγητής περιέγραψε το επεισόδιο στα parapolitika.gr: «Ενώ πήγαινα στο Πάντειο είδα κάποιον να ζωγραφίζει με σπρέι τον τοίχο. Του είπα αυτό απαγορεύεται και μου είπε «γιατί; Δικός σου είναι ο τοίχος; Μετά ήρθαν άλλοι δύο. Ο τύπος με το σπρέι μου έβαψε το παντελόνι και με χτύπησε με το μπουκάλι στο κεφάλι. Έπεσα κάτω και οι άλλοι δύο αρχίσαν να με χτυπούν δυνατά με κλωτσιές».

Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία.

» Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς. Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».

Το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στον χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου. «Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των φοιτητών και των σπουδαστών» πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Η επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου ήταν καθαρά τραμπούκικη και εγκληματική ενέργεια, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Εγκληματικές ενέργειες προφανώς δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024