Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
IFA 2016: Η τεχνολογία του μέλλοντος στο Βερολίνο

IFA 2016: Η τεχνολογία του μέλλοντος στο Βερολίνο

Η IFA διεξάγεται από τις 2 έως τις 7 Σεπτεμβρίου και προς το παρόν δείχνει πως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον ο άνθρωπος θα μπορεί να δει από το smartphone του τι έχει και τι δεν έχει μέσα το ψυγείο του την ώρα που ψωνίζει, ότι θα μιλάει με τις οικιακές συσκευές του, οι οποίες θα είναι σε θέση να παραγγείλουν από διαδικτυακά πολυκαταστήματα ό,τι τους λείπει για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

H διεθνής έκθεση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών IFA θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση του είδους της στην Ευρώπη, με πλήθος κατασκευαστών (ως επί το πλείστον από τη Γερμανία) να συρρέουν στο Βερολίνο, όπου υψηλόβαθμοι πολιτικοί ανοίγουν τις πόρτες της.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι κατασκευαστές επιχειρούν να δουν τις αντιδράσεις των επισκεπτών μπροστά στα φιλόδοξα σχέδιά τους για το μέλλον, αφού εκεί παρουσιάζουν κατασκευές που δεν έχουν ακόμα πάρει τη μορφή ενός τελικού προϊόντος.

Από μια έκθεση όπως η IFA δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα drones, τα hoverboards και το virtual reality, ωστόσο αυτά μπορούν να ικανοποιήσουν το λεγόμενο παράγοντα «ουάου» (WOW factor), αφού η τεχνολογία είναι συχνά λιγότερο εντυπωσιακή και υπόκειται σε κάθε λογής περιορισμούς.

Η IFA διεξάγεται από τις 2 έως τις 7 Σεπτεμβρίου και προς το παρόν δείχνει πως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον ο άνθρωπος θα μπορεί να δει από το smartphone του τι έχει και τι δεν έχει μέσα το ψυγείο του την ώρα που ψωνίζει, ότι θα μιλάει με τις συσκευές του για να τις θέσει σε λειτουργία ή να παραγγείλει από διαδικτυακά πολυκαταστήματα όπως το Amazon. Τα drones θα γίνουν τόσο μικρά όσο… μια σαΐτα και θα υποκαταστήσουν τα… selfie sticks, τα smartphone θα τραβάνε φωτογραφίες σαν επαγγελματικές DSLR με πρόσθετους φακούς που θα τους επωμίζονται, οποιαδήποτε επιφάνεια θα γίνεται interactive, προβάλλοντας εικόνες που ανταποκρίνονται στην αφή.

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024